Generalul Ciucă strânge rândurile PNL pentru alegeri: Fraților, ori ne ridicăm și câștigăm toți. Ori pierdem și pierdem toți!

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a spus liberalilor, miercuri, în ședința BPN al PNL, că de modul în care se va organiza partidul pentru alegerile din acest an depinde supraviețuirea formațiunii.

”Tot ce va însemna reușita noastră în alegeri depinde de organizare și atitudine. Din perspectiva mea, echipei de campanie, putem spune că avem capacitatea să ne organizăm și avem potențial în alegeri. Și cred foarte tare că atitudinea va conta enorm. De aceea va spun deschis: Fraților, ori ne ridicăm și câștigăm toți. Ori pierdem și pierdem toți. Nu există altă finalitate la ce facem aici”, a spus președintele PNL, în ședința conducerii partidului, potrivit unor surse participante la discuții.

Ciucă a evitat să discute despre scenariul comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare și despre susținerea unui candidat comun cu PSD la alegerile prezidențiale, dar le-a spus liberalilor că ”legat de organizarea pentru alegeri. Vor fi aspecte pe care le vom aborda și detalia, aspecte ce țin de organizarea internă”.

În ceea ce privește relația cu PSD, din ce în ce mai tensionată în ultima vreme din cauza supărării pesediștilor că au fost lăsați să decpnteze singuri costurile de imagine ale protestelor fermierilor și transportatorilor, Nicolae Ciucă a spus că ”Aș dori sa lamurim clar că modul nostru de abordare a fost profesionist știm si empatic”.

”Noi ne-am întâlnit încă din noiembrie-decembrie cu fermierii. Au fost programe, proiecte începute din 2022, au avut o anumita continuitate cu modificările făcute pe parcurs. Plus implicarea la nivelul ministerelor pe care noi le conducem, inclusiv agentiile implicate. Și Ministerul Finanțelor, si Ministrul Mediului, inclusiv Ministerul Energiei pe partea de combustibil și tot ce au însemnat celelalte revendicări pe care agricultorii și transportatorii le-au ridicat – toate aceste ministere au fost implicate. În interiorul Coaliției, deși s-a încercat să se transfere responsabilitatea către noi și să se arate așa-zisa neimplicare, noi încă din prima zi am fost la Guvern și am participat la identificarea de soluții.

Colegii noștri europarlamentari lucrează permanent pentru a obține din partea Comisiei un sprijin mai mare pentru fermieri și transportatori. Să nu cădem prada acestei încercări de a se minimaliza participarea noastră la soluționarea acestor conflicte pentru că eu consider că aici nu trebuie nici să ne scuzăm, nici să ne lăudăm”, a spus Ciucă, potrivit surselor citate.

”Eu cred ca atunci când se aruncă responsabilitatea de la unii la alții în coaliție, PNL trebuie să răspundă cu seriozitate, grija si empatie pentru problemele fermierilor. Nu sunt doar problemele lor. Suntem cât se poate de implicați în găsirea soluțiilor. Suntem alături de ei nu doar cu vorba, ci și cu fapta. Pentru că prin schimburi de replici nu facem altceva decât să le dăm apa la moara celor care manifestau mai devreme aici pe holurile Parlamentului”, a mai spus președintele PNL.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

alegeri 2024alegeri scor pnlnicolae ciuca
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes