VIDEO George Simion: Cerem explicaţii pentru angajamentele pe care România şi le-a luat la Forumul de la Davos, pentru un acord bilateral privind garanţii de securitate cu Ucraina

Conferinta de presa AUR
Conferinta de presa AUR

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat, în cadrul unei conferinţe de presă, informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la negocierile purtate de ţara noastră cu Ucraina pentru un acord bilateral privind garanţii de securitate.

”Se întâmplă lucruri grave. La Davos, reprezentantul României, un anume Iulian Fota, cunoscut în statul subteran românesc, în calitatea lui de secretar de stat la Ministerul de Externe a început negocierea pentru a oferi garanţii de securitate Ucrainei. Repet, la forumul de la Davos România negociază un acord bilateral cu Ucraina cu privire la garanţii de securitate”, a spus liderul AUR, potrivit unui comunicat al AUR.

Acesta a subliniat că ”oameni precum Iulian Fota, Marcel Ciolacu, Klaus Iohannis, Virgil Popescu şi Sebastian Burduja sunt „pioni ai unor interese străine de interesul naţiunii române”.

”Faptul că îţi permiţi tu, secretar de stat din Ministerul de Externe, să oferi garanţii de securitate, faptul că oficiali americani declară în timpul acestor proteste că România va rămâne principala rută alternativă de transport pentru cerealele din Ucraina – cerealele din Ucraina pentru că nu sunt cerealele ucrainenilor. Proprietarii şi cei care au de beneficiat în urma păgubirii românilor sunt alţii”, a spus Simion.

”Nu putem să stăm impasibili şi să vedem cum România oferă garanţii de securitate, total netransparent, unui stat care este într-un conflict armat”, a mai afirmat liderul AUR.

”Cerem de urgenţă convocarea acestei sesiuni extraordinare şi cerem explicaţii pentru angajamentele pe care România şi le-a luat la forumul de la Davos, un forum criticat de multe voci internaţionale, suveraniste, un forum care are o orientare antinaţională, globalistă şi un forum la care participă mulţi dintre bogaţii lumii care au interese contradictorii cu interesele naţiunii române, cu interesele ţăranilor români, cu interesele camionagiilor români, cu interesele medicilor de familie, care şi ei sunt afectaţi de ultimele decizii ale lui Marcel Ciolacu”, a conchis George Simion.

La rândul său, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat că „putem să ne aşteptăm la faptul că acordul încheiat între România şi Ucraina va fi unul dezastruos pentru România”.

”Atragem atenţia că nu e de joacă cu această situaţie, cu războiul. Cerem imediat încetarea oricăror discuţii, retragerea din astfel de negocieri şi preşedintele Iohannis trebuie să vină în faţa parlamentului pentru a cere opinia parlamentarilor şi a cere un vot prin care să fie mandatat să facă un act politic sau altul care implică ţara noastră într-o situaţie conflictuală”, a spus Claudiu Târziu.

VIDEO

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

claudiu tarziuforumul davosgarantii de securitate ucrainageorge simion
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes