George Simion n-a fost primit în Republica Moldova, fiind blocat la graniță

George Simion n-a fost primit în Republica Moldova
George Simion n-a fost primit în Republica Moldova

George Simion, liderul AUR, n-a fost primit în Republica Moldova, vineri, aproape de miezul nopţii, când a încercat să treacă granița, peste Prut, pentru a participa la ședința comună a Parlamentelor Republicii Moldova şi României, organizată sâmbătă.

George Simion făcea parte din delegaţia română de parlamentari. El susține că a fost invitat de Parlamentul de la Chişinău și că urma să ţină un discurs. Însă, polițiștii de frontieră nu l-au lăsat să treacă, amintindu-i că interdicția lui de a intra în această țară expiră de abia în octombrie 2023.

„O bătaie de joc la adresa României. La Chişinău în continuare ne conduc antiromâni. În continuare eu păţesc această ruşine”, a declarat George Simion, care a adăugat că puterea din Republica Moldova „se teme de unire ca dracul de tămâie”.

Simion a mai avut probleme cu accesul pe teritoriul Republicii Moldova şi anul trecut, când a fost blocat la vama Leuşeni, fiind informat de lucrătorii vamali că are interdicţie în Republica Moldova până în 2023.

Înainte de a decola, de această dată, liderul AUR a spus că interdicția s-a rezolvat și că singura sa „crimă” a fost să vorbească public despre unire, fără să încalce vreo lege.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

george simionsedinta parlament moldovasimion interdictiesimion interzis moldova
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes