George Simion s-a trezit cu dosar penal pentru ultraj, deschis de procurorii ÎCCJ

George Simion s-a trezit cu dosar penal pentru ultraj, deschis de procurorii ÎCCJ. Sursa foto: CDep
George Simion s-a trezit cu dosar penal pentru ultraj, deschis de procurorii ÎCCJ. Sursa foto: CDep

Marți, procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

La data de 8 februarie 2022, urmare a sesizării din oficiu în conformitate cu art. 292 din Codul de procedură penală, la nivelul Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înregistrat un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj, prev. de art. 257 alin. 1 și 2 Cp și tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 Cp.

“În fapt, în urma materialelor de presă apărute în ziua de 7.02.2022, s-a reținut că numitul George Simion, deputat în Parlamentul României, în timpul ședinței Camerei Deputaților din aceeași zi s-a deplasat la tribuna plenului Camerei, în timp ce ministrul Energiei își susținea discursul la moțiunea simplă împotriva sa, agresându-l pe acesta”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Conform acestuia, marți procurorii s-au sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

“Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?”, i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l ‘hoţ’.

“Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion”, a cerut Daniel Suciu, preşedintele de şedinţă.

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care Daniel Suciu a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi apoi a suspendat şedinţa.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

agresiune parlamentdosar simiongeorge simionscandal parlamentsimion bataiesimion scandal ministrusimion ultraj
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes