George Soros – anunț dramatic privind Uniunea Europeană

George Soros - anunț dramatic privind Uniunea Europeană
George Soros - anunț dramatic privind Uniunea Europeană

George Soros a cerut alegătorilor pro-europeni să se trezească înaintea alegerilor europarlamentare care vor urma.


George Soros, miliardarul ameriocan de origine maghiară, a declarat, într-un articol pentru site-ul de afaceri MarketWatch, că UE se va confruntă cu dificultăți la fel ca fosta Uniune Sovietică, dacă oamenii nu vor acționa pentru o salva. “Europa este într-un somnambulism al uitării și europenii trebuie să se trezească înainte de a fi prea târziu”, a scris Soros.  “Dacă nu, Uniunea Europeană va merge pe drumul Uniunii Sovietice în 1991. Nici liderii noștri, nici cetățenii obișnuiți nu par să înțeleagă că trăim un moment revoluționar, că variantele  sunt foarte diverse și că rezultatul final este astfel extrem de incert”, a adăugat acesta.

Avantaj competitiv

Soros a continuat spunând că alegerile pentru Parlamentul European din luna mai a acestui an vor fi esențiale pentru viitorul continentului, dar a susținut că partidele anti-europene se vor bucura de un “avantaj competitiv”. El a rămas, de asemenea, fidel ideii de opoziție  față de Brexit, considerând  plecarea iminentă a Marii Britanii din UE “evenimentul definitoriu  pentru țară în deceniile viitoare”.

La rândul său,ele Donald Trump a vorbit despre teorii ale conspirației legate de Soros, inclusiv despre faptul că a finanțat caravana migranților din America Centrală care încearcă să intre în SUA. Întrebat dacă credea că Soros ar fi putut finanța caravana, Trump a spus: “Nu aș fi surprins.“

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

george sorossorosuninea europeana
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes