Germania a arestat un ofiţer din armată suspectat de spionaj în favoarea Rusiei

Procurorii germani au arestat un ofiţer al agenţiei de achiziţii militare, suspectat că a transmis informaţii serviciilor secrete ruseşti, a anunţat biroul procurorului federal, informează Reuters.

Cetăţeanul german, pe care biroul procurorului l-a identificat doar ca Thomas H., a abordat în mod repetat Consulatul Rusiei din Bonn şi Ambasada din Berlin începând cu luna mai, din proprie iniţiativă, şi şi-a oferit cooperarea, a precizat biroul.

La un moment dat, bărbatul a predat informaţii obţinute în cursul activităţilor sale, cu intenţia ca acestea să fie transmise unui serviciu de informaţii rusesc, a declarat biroul procurorului federal.

Suspectul a fost arestat în Koblenz, în vestul Germaniei, acolo unde este sediul agenţiei de achiziţii militare, iar locuinţa şi biroul său au fost percheziţionate.

Un judecător l-a plasat miercuri pe suspect în arest preventiv.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

german arestatspion rus
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes