Germania aprobă livrarea de tancuri de tip Leopard 2 Ucrainei

Germania aprobă livrarea de tancuri de tip Leopard 2 Ucrainei / Captură video
Germania aprobă livrarea de tancuri de tip Leopard 2 Ucrainei / Captură video

Germania urmează să livreze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2, depăşind astfel o reţinere de a-i trimite armament greu pe care Kievul îl consideră crucial în înfrângere Rusiei în război şi pe care Moscova o consideră o provocare inutilă, relatează Reuters.

Cancelarul german Olaf Scholz se afla, de săptămâni de zile, în centrul unor presiuni tot mai mari în vederea livrării de tancuri grele şi autorizării altor aliaţi din cadrul NATO să efectueze livrări, înaintea unor eventuale ofenise, în primăvară, ale celor două părţi, care să schimbe cursul războiului.

Guvernul lui Scholz a blocat însă această decizie, de frică că acest lucru ar determina Rusia la o escaladare a conflictului sau că NATO ar fi astfel atrasă în război.

Această decizie a Guvernului german deschide carea altor ţări – Polonia, Spania şi Norvegia – de a-şi livra Ucrainei stocurile de tancuri de tip Leopard.

”Această decizie urmează linia nostră bine-cunoscută de a susţine Ucraina cât putem mai bine. Acţionăm în mod strâns coordonat la nivel internaţional”, anunţă într-un comunicat Olaf Scolz.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

germania tancuri ucraina tancuri leopard ucraina armament germania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes