Germania și Polonia prelungesc perioada controalelor la frontieră

Conform declarațiilor unui purtător de cuvânt al Ministerului de Interne de la Berlin, Germania, care face parte din zona liberă de circulaţie Schengen, îşi va prelungi controalele la frontieră până pe 15 mai. De asemenea, Polonia a extins până pe 13 mai controalele la frontierele cu Germania, Cehia, Slovacia şi Lituania.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 68 de decese legate de COVID-19 în Germania, ceea ce ridică bilanţul total al morţilor la 6.728, relatează presa germană.

Germania, care are în prezent peste 163.400 de cazuri de coronavirus, pune în practică, de luni, noi măsuri de relaxare a izolării, printre care deschiderea saloanelor de frizerie şi coafură şi redeschiderea şcolilor pentru sute de mii de elevi, în special cei care se pregătesc de examene.

Potrivit site-ului guvernului polonez, Polonia va menţine controalele la frontieră pentru încă zece zile, între 4 şi 13 mai, în urma unei decizii semnate de ministrul de interne Mariusz Kaminski.

Se poate ieşi din Polonia numai prin anumite puncte de frontieră desemnate, conform site-ului schengenvisainfo.com.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

control granita germania control granite frontiera germania
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes