miercuri, 19 februarie 2020 - 11:58
International

Google+ devine istorie. Datele utilizatorilor, compromise

Google a descoperit un bug care a dat unor terți dezvoltatori acces la datele de profil private ale utilizatorilor rețelei sociale Google+. Ca răspuns, Google va închide funcționalitatea serviciului în următoarele zece luni.


Google își închide propria rețea socială Google+, după ce a descoperit o eroare de software în martie, care le-a permis terților accesul la date private, scrie compania într-un post de pe blog, citat de CNBC.

Datele care au fost expuse au inclus numele, adresele de e-mail, datele de naștere, fotografiile de profil și sexul la aproape 500,00 de conturi Google+, deși nu au nicio informație referitoare la comunicările personale sau numerele de telefon. Google afirmă că nu a găsit nici o dovadă că dezvoltatorii au utilizat în mod eronat datele de profil, dar că 438 de aplicații ar fi putut utiliza interfața de programare a aplicațiilor sau API-ul care a făcut datele disponibile.

Google nu a dezvăluit inițial încălcarea securității Google+ când a descoperit-o pentru prima dată în primăvară, deoarece se temea de controlul reglementar și de daunele legate de reputație, potrivit unui raport Wall Street Journal citând documente și persoane informate despre incident.

Google afirmă că va hotărî momentul în care să furnizeze notificări privind erorile de confidențialitate și securitate pe baza tipului de date implicate, dacă poate să identifice cu exactitate utilizatorii pe care trebuie să-i informeze, dacă există dovezi ale utilizării incorecte și dacă există o acțiune pe care un utilizator o poate avea ca răspuns, iar pe baza acelor criterii nu a avertizat imediat utilizatorii.

Ca răspuns la această încălcare, Google intenționează să închidă toate funcționalitățile rețelei Google+ în următoarele zece luni, deși va menține versiunea enterprise folosită de clienții săi de afaceri G Suite. Deoarece rețeaua socială, lansată pentru prima dată în 2011, nu a reușit să devină populară a fost împărțită în produse separate în 2015.

Google a descoperit eroarea în timpul unei revizuiri cuprinzătoare a accesului dezvoltatorilor de la terți la toate datele privind conturile Google și dispozitivele Android. Acțiunile Google au scăzut cu peste 2%, până la 1134,23 dolari.

Alte știri de interes

Coronavirus și criza din China. JAF la Hong Kong. S-a furat… hârtie igienică

Mihnea Tudor

Unul dintre primii medici care a încercat să avertizeze despre prezenţa coronavirusului a murit infectat și el

Mihnea Tudor

Jurnaliștii au boicotat conferința lui Boris Johnson. Au plecat toți, din solidaritate

Mihnea Tudor

Brexit: Fără concesii faţă de UE. Atitudine dură a britanicilor

Mihnea Tudor

Haos în China din cauza noului tip de coronavirus

Mihnea Tudor

Decizie crucială a irakienilor. SUA au emis alertă de securitate

Mihnea Tudor

Catastrofă în Australia: Incendiile fac prăpăd. Orașe evacuate, blocaje, animale ucise

Mihnea Tudor

Violențe la Hong Kong – gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc

Mihnea Tudor

NATO 70 de ani – Jens Stoltenberg discurs în Congresul Statelor Unite

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »