Gorghiu afirmă că niciun parlamentar PNL nu va participa la demersuri care să ducă la picarea Guvernului

Gorghiu afirmă că niciun parlamentar PNL nu va participa la demersuri care să ducă la picarea Guvernului
Gorghiu afirmă că niciun parlamentar PNL nu va participa la demersuri care să ducă la picarea Guvernului

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat că liberalii au votat împotriva începerii calendarului moţiunii de cenzură. “Discuţia din BPN a fost că niciunul din parlamentarii PNL nu vor participa la demersuri care să ducă la picarea Guvernului (…) Vom participa la plen pentru a se citi moţiunea”, a afirmat ea. Gorghiu a menţionat că “dacă există vreun coleg din BPR care crede că s-a încălcat Constituţia poate ataca la CCR”.

Alina Gorghiu a declarat, joi, că PNL a votat împotriva începerii calendarului moţiunii de cenzură.

“Discuţia din BPN a fost că niciunul din parlamentarii PNL nu vor participa la demersuri care să ducă la picarea Guvernului. Am discutat cu colegii din BPN care au spus că, dată fiind dinamica parlamentară, să avem această flexibilitate şi să luăm deciziile care se impun. Am votat împotriva începerii calendarului. Ulterior, am votat propunerea UDMR pentru amânarea calendarului ca dezbaterea şi votul să fie după decizia CCR. Vom participa la plen pentru a se citi moţiunea”, a explicat ea.

Gorghiu a adăugat: “Nu participăm ca să picăm Guvernul. Am participat la BPR pentru a susţine amânarea acestui calendar, lucru care s-a întâmplat”.

Potrivit acesteia, “dacă există vreun coleg din BPR care crede că s-a încălcat Constituţia poate ataca la CCR”.

Întrebată dacă alianţa USR-AUR a încetinit campania de vaccinare, Gorghiu a răspuns: “Sunt multe cauze pentru care această campanie de vaccinare nu a urmat ritmul alert început”.

Birourile Permanente reunite au decis că moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR va fi citită joi, la ora 16:00, în plenul Parlamentului. De asemenea, la propunerea UDMR, votul asupra moţiunii se va da după ce Curtea Constituţională se pronunţă asupra sesizării Executivului cu privire la existenţa unui conflct juridic Guvern – Parlament privind moţiunea.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

gorghiu liberali vot impotriva calendar motiune cenzura
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes