Ce mai citim pe net

Gorghiu îl ia la rost pe Ciolacu: Domnule preluaţi, fără să digeraţi, orice gogoaşă primiţi

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a afirmat că Marcel Ciolacu preia orice „gogoaşă” şi o postează pe reţelele de socializare. Ea a adăugat că îl atacă pe şeful statului Klaus Iohannis privind promulgarea legii legată de redeschiderea pieţelor, deşi preşedintele nu poate promulga un act normativ care este în procedură de contestare la Curtea Constituţională.

„Domnule Ciolacu, preluaţi, fără să digeraţi, orice gogoaşă primiţi şi o postaţi pe Facebook?! Nu aţi fost prin Parlament nici măcar o zi?! Ieşiţi şi îl atacaţi cu minciuni pe preşedintele Iohannis. Că nu promulgă legea cu un amendament neconstitutional privind deschiderea unor pieţe, când legea a fost atacată la CCR, care nu s-a pronunţat încă”, a scris Alina Gorghiu luni pe Facebook.

Senatoarea PNL mai explică faptul că preşedintele Camerei Deputaţilor avea zeci de oameni în echipă care puteau verifica pe site-ul CCR procedura de contestare a legii privind redeschiderea pieţelor.

„Preşedintele nu se poate pronunţa atât timp cât legea e în procedură de contestare la CCR. Termenul a fost stabilit pe data de 16.12.2020. Iar dvs., ca şef al Camerei Deputaţilor, aveţi zeci de oameni în echipă care puteau să verifice acest lucru pe site-ul CCR. Evident că Guvernul a atacat-o! Pentru că încalcă principiul separaţiei puterilor în stat. Nu trebuie să ştii prea mult drept ca să înţelegi că Parlamentul nu trebuie să intervină prin lege pe textul unei Hotârâri de Guvern (art. 1 alin. (4) din Constituţie). Fiecare cu prerogativele lui. Aşa zice Constituţia. Partea bună e că mai sunt doar 6 zile şi scăpăm de această majoritate incompetentă şi toxică a PSD din Parlament!”, a completat Gorghiu, care ataşează postării şi o imagine cu dosarul înregistrat la CCR privind contestaţia făcută de Guvern pe 27 noiembrie asupra acestui act normativ.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Legea care prevede ca pieţele să fie redeschise. Şeful Executivului a adăugat că unul dintre argumentele sesizării arată că o lege nu poate modifica o hotărâre de Guvern care se referă la starea de alertă.

Marcel Ciolacu a declarat că preşedintele Klaus Iohannis minte din nou, deoarece a primit de aproape 20 de zile la promulgare legea care prevede deschiderea pieţelor. Liderul PSD a adăugat că şeful statului „a minţit cu vaccinul, a minţit cu infectările şi acum minte şi cu pieţele”.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 10 noiembrie legea aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare. Un amendament al lui Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir admis în forma votată a actului normativ prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Comenteaza cu profilul facebook

Alte știri de interes

Tudorel Toader publică un SMS de la Marian Oprişan. Ce reproșuri îi aducea fostul lider vrâncean

Mihnea Tudor

Primul semn că ”mariajul” s-a terminat: Un lider solicită separarea ALDE de Pro România

Saghin Cristian

Nicuşor Dan denunță ”cultul personalității fostului primar” și scoate inscripţia „Primăria Capitalei” de pe vehiculele STB

Saghin Cristian

Gabriela Firea a fost operată de urgență

Gloria Pascu

Ciolacu: A-l preţui pe Eminescu înseamnă să dovedeşti ca stat – prin fapte, nu doar prin palavre – respectul cuvenit Educaţiei şi Culturii naţionale, două domenii care astăzi, din păcate, suferă cumplit

Mihnea Tudor

Iulian Bulai, halucinant: Dacă Eminescu ar fi trăit astăzi, ar fi semnat pentru “Fără penali în funcţii publice”! Luat în bășcălie de internauți: Ai greșit pastilele

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »