Grecia cere teste negative sau dovada vaccinării tuturor celor care intră în taverne, baruri și cafenele

Clienţii restaurantelor, barurilor şi cafenelelor care deţin spaţii în interior din Grecia trebuie să facă dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a testării negative în ultimele 72 de ore, ca măsură de limitare a creşterii ratei de infectare cu coronavirusul, conform unui anunț al guvernului elen.

Conform noilor reglementări, care vor rămâne în vigoare până în august, toate locurile în localurile “indoor” vor trebui să fie pe scaune. Persoanele care servesc masa pe terasele restaurantelor nu vor trebui să prezinte dovada vaccinării sau a testului negativ.

”Este esenţial să nu se dea impresia că pierdem controlul asupra pandemiei, astfel că industria noastră turistică poate funcţiona normal”, susține ministrul grec al dezvoltării, Adonis Georgiadis, într-o conferinţă de presă.

O aplicaţie lansată de guvern, COVID FREE GR, care poate scana certificatele digitale europene sau rezultatele testelor PCR va fi disponibilă pentru restaurantele, barurile şi cafenelele “indoor” pentru a se asigura respectarea noilor reguli.

Ministrul sănătăţii Vassilis Kikilias a afirmat că întregul personal medical care asigură îngrijirea la domiciliu va trebui ca până la 16 august să se vaccineze cu prima doză. Aceeaşi cerinţă se va aplica personalului medical din spitale şi policlinici cu data de 1 septembrie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

conditii grecia dovada vaccinare grecia taverna taverna grecia test negativ grecia
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes