Grecia redeschide tavernele, cafenelele, barurile cât și liniile de feribot către insule

Grecia reia transportul către insule, în încercarea de a activa sectorul turistic. Grecia mai face un pas spre normalitate, după lunile de carantină impuse din cauza pandemiei de Covid-19. Oficialii eleni anunță că au repornit liniile de feribot către insule, iar barurile și resaurantele s-au redeschis.

În data de 15 iunie, turismul se va redeschide pentru cetățenii greci, iar din data de 1 iulie și pentru cei străini, scrie Guardian.

Grecia va începe să primească turişti străini începând cu 1 iulie, când vor fi reluate gradual zborurile directe spre destinaţiile turistice greceşti, a anunţat miercuri premierul grec Kyriakos Mitsotakis.

Până la sosirea acestora, cetățenii greci se vor putea bucura deja de frumoasele plaje elene. Locurile de campare vor fi deschise începând de la 1 iunie, iar hotelurile vor putea primi începând cu 15 iunie turişti greci.

Turiştii străini care vor sosi în Grecia nu vor fi plasaţi în carantină, însă ar putea fi supuşi unor teste aleatorii pentru coronavirus şi în mod cert vor trebui să respecte în mod strict măsurile de igienă în timpul sejurului lor.

Autoritățile elene mai anunță că vor reporni și sectorul de yahting, hotelurile urmând să poată primi oaspeți de la jumătatea lunii viitoare, iar zborurile internaționale vor ajunge în destinațiile principale începând cu 1 iulie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

feribottaverne grecestiturism greciavacanta grecia
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes