Eveniment

Greşeli gramaticale INADMISIBILE, într-un manual de limba română! Unul dintre autori este Virginia Renţea, consilier al ministrului Educaţiei

Manualul de Limba şi Literatura Română de pe care studiază elevii din clasa a VI-a conține grave greșeli gramaticale. Co-autoarea acestui manual este profesoara Virginia Renţea, consilieră a ministrului Educaţiei, Monica Anisie, conform România Tv.

Pe una dintre paginile manualului este repetată de două ori aceeaşi greşeală, considerată a fi cea mai gravă eroare gramaticală: virgula pusă între subiect şi predicat: „Toată Anglia, îl dorea, de asemenea”, „Oameni care abia se cunoscuseră, se aruncau unii în braţele altora” sunt cele două greşeli apărute într-un fragment din romanul ”Prinţ şi cerşetor” de Mark Twain, de la Editura „Ars Libris”.

O altă greşeală este scrierea incorectă a cuvintelor „noul născut”, forma corectă fiind „nou-născutul”, deoarece nu există nicio situaţie în care se vorbeşte despre „vechiul născut”. „În toată Anglia nu era vorba decât de noul născut, Eduard Tudor”.

Greşelile evidenţiate mai sus sunt doar trei din cele care apar pe pagina respectivă a manualului de limba română. Conform sursei citate, toate greşelile le puteţi observa în fotografia de mai jos.

Autorii manualului de Limba şi Literatura Română sunt Virginia Renţea, Mihaela Elena Pătraşcu şi Gabriela Mădălina Niţulescu.

Până să devină secretar de stat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi consilier al ministrului Monica Anisie, profesoara Virginia Renţea ocupa funcţia de inspector şcolar general adjunct – ISJ Giurgiu. Profesoara este absolventă a Facultăţii de Litere de la Universitatea din Craiova, potrivit Adevărul.

Alte știri de interes

Prima dezbatere Trump – Biden, audiență masivă la TV

Mihnea Tudor

Percheziţii în Bucureşti şi alte 5 județe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în domeniul construcţiilor şi materialelor de construcţie

Mihnea Tudor

Din ciudățeniile alegerilor locale 2020 – Primar, sărbătorit… în cimitir. A câștigat, deși era mort de 2 săptămâni

Mihnea Tudor

Gwyneth Paltrow, poza care a încins internetul la aniversarea a 48 de ani

Mihnea Tudor

Horațiu Mălăele, confirmat cu coronavirus

Saghin Cristian

Decizia CCR privind Legea pentru respingerea OUG care desfiinţa Institutul Revoluţiei Române din Decembrie 1989

Saghin Cristian

Adevărul depre copiii legați cu sfoară în prima zi de școală

Mihnea Tudor

Covid-19 lovește la FCSB! Staff-ul tehnic, băgat în zolare în frunte cu MM Stoica

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »