Guvernul a atacat la CCR legea care anulează dobânda la dobândă în cazul amânării ratelor

Sesizarea Guvernului referitoare la Legea privind aprobarea OUG nr.168/2020 pentru completarea OUG nr.70/2020 privind reglementarea unor măsuri, începând cu data de 15 mai 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SAR-CoV-2, pentru prelungirea unor termene, pentru modificarea și completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, a Legii educaţiei naționale nr.1/2011, precum şi a altor acte normative, va fi dezbătută de CCR pe 13 ianuarie 2021.

Potrivit legii, „dobânda datorată de debitori precum și comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”.

Legea a fost adoptată pe 24 noiembrie de Camera Deputaților cu 134 de voturi „pentru”, 58 „contra” și 36 de abțineri.

Amendamentul Zamfir

„Astăzi, Guvernul a atacat la CCR legea prin care am anulat dobânda la dobândă pe care băncile și IFN-urile o percep pentru perioada amânării ratelor. Cât de cinic poți fi, Cîțule, să pui toată povara pe spinarea oamenilor? Totul pentru bănci și IFN-uri, nimic pentru oameni!”, a scris vineri pe Facebook social-democratul Daniel Zamfir.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amendamentul zamfirccr dobandadobanda la dobandaLegea care anulează dobânda la dobândă
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes