Guvernul cere să-l apere pe Trump într-un dosar în care este acuzat de editorialista E Jean Carroll de viol şi defăimare

Departamentul american al Justiţiei a solicitat să-l apere pe Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, într-un dosar judiciar în care şeful statului este acuzat de editorialista E. Jean Carroll, în vârstă de 76 de ani, de faptul că a violat-o într-o cabină de proibă a unui mare magazin din New York, în anii ’90, o intervenţie care ar urma să întâzie dosarul, relatează AFP.

Editorialista E. Jean Carroll l-a dat în judecată pe Donald Trump în noiembrie 2019, la un tribunal din New York, acuzându-l de faptul că a defămat-o, catalogând drept o ”minciună totală” acuzaţiile sale portivit cărora a violat-o într-o cabină de probă a unui mare magazin newyorkez.

Trump a declarat într-un interviu, în iunie 2019, că nu a întâlnit-o niciodată şi că nu este ”genul său de femeie”.

Plângerea şi-a urmat cursul, iar judecătorul a refuzat cererea unui avocat persoal al lui Donald Trump, Marc Kasowitz, de a respinge această plângere.

Departamentul american al Justiţiei a cerut marţi, într-un document depus la tribunalul de la nivelul statului, să i se substituie lui Marc Kasowitz, pe motiv că ”preşedintele acţiona în cadrul funcţiei” atunci când a făcut aceste declaraţii pretins defămătoare.

Departamentul a cerut totodată ca dosarul să fie transferat la tribunalul federal din Manhattan.

Avocata lui E. Jean Carroll, Roberta Kaplan, a catalogat drept ”şocantă” intervenţia Guvernului Trump, conform news.ro.

Cerarea ar urma să aibă drept consecinţă o întârziere a dosarului, în contextul în care preşedintele, care speră să fie reales în noiembrie, ar fi urmat în curând ”să furnizeze eşantioane de ADN şi o depoziţie”, potrivit avocatei.

”Eforturile lui Trump de a folosi puterea Guvernului cu scopul de a scăpa de consecinţele faptelor sale private sunt fără precedent şi arată în mod clar până unde este dispus să meargă pentru a împiedica ieşirea adevărului la lumină”, a denunţat într-un comunicat Roberta Kaplan.

”Trump va face totul pentru a bloca acest dosar înaintea alegerilor (prezidenţiale de la 3 noiembrie), pentru a evita ca un juriu să hotărască cine dintre noi doi minte”, a declarat la rândul său E. Jean Carroll, citată în comunicat.

”Însă Trump mă subestimează şi îi subestimează şi pe americani”, subliniază editorialista.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

donald trump aparat de guverndosar donald trumptrump acuzat de viol
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes