Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei. Ministrul Sănătății din Belgia: Ne apropiem de un tsunami

Frank Vandenbroucke, ministrul belgian al Sănătății recunoaște că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei.

Belgia se confruntă cu cel de-al doilea val al pandemiei. Ministrul Sănătății, Frank Vandenbroucke, a afirmat că Guvernul de la Bruxelles a pierdut controlul asupra pandemiei și a atras atenția că belgienii trebuie să-și schimbe radical comportamentul, remarcă The Guardian.

Frank Vandenbroucke a spus că situația din regiunea valonă și din capitală, este „cea mai gravă și cea mai periculoasă din toată Europa”.

”Suntem cea mai afectată regiune din toată Europa. Ne apropiem de un tsunami (n.r. de cazuri), pe care nu-l vom mai putea controla. Astăzi, situația este sub control, dar cu multe dificultăți și stres. Dacă va continua să crească bilanțul, numărul spitalizărilor va fi atat de mare, încât nu vom mai reuși să tratăm alte afecțiuni non-COVID. Guvernul are un mesaj clar către cetățeni: protejează-te și protejează-i pe cei dragi”.

Peste 10.000 de oameni au murit de COVID-19 în Belgia, o ţară ce are o populaţie de 11,5 milioane de locuitori.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bruxelles coronavirus controlul pandemiei coronavirus belgia covid tsunami ministrul sanatatii belgia
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes