Guvernul înființează Grupul de lucru 5G pentru atenuarea riscurilor şi asigurarea securităţii reţelelor

Decizie importantă pentru Guvern în cursul zilei de joi, atunci când urmează să fie votată înființarea Grupului de Lucru 5G! Acesta ar trebui să identifice măsurile strategice şi tehnice cheie din setul de instrumente al UE pentru atenuarea eficace a riscurilor şi asigurarea securităţii reţelelor 5G necesare a fi implementate de România.

”Prin prezentul Memorandum propunem constituirea, în termen de maxim 10 zile lucrătoare de la aprobarea prezentului document, a unui grup de lucru interinstituţional, denumit în continuare Grupul de Lucru 5G, sub coordonarea Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC), în vederea identificării măsurilor concrete şi măsurabile necesare pentru punerea în aplicare a recomandărilor din setul de instrumente al UE pentru atenuarea eficace a riscurilor şi asigurarea securităţii reţelelor 5G în România, elaborării unui raport privind punerea în aplicare de către România a măsurilor-cheie identificate”, se arată în document.

Alte proiecte de hotărâri

Executivul urmează să adopte şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale 1/2011, cu incidenţă asupra învăţământului militar.

Pe agenda şedinţei de Guvern figurează şi un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru abrogarea Legii 207/ 2016 privind reglementarea marketingului înlocuitorilor laptelui matern.

Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre privind „declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ‘Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Nord km 0+000 – km 52+770’, pe raza localităţilor Afumaţi, Corbeanca, Dragomireşti Vale şi Glina din judeţul Ilfov şi Joiţa, din judeţul Giurgiu”.

Printr-un alt proiect de hotărâre, Executivul va aproba scoaterea din rezervele de stat a unor cantităţi de produse, care vor fi acordate cu titlu gratuit Serviciului de Protecţie şi Pază, la solicitarea SPP.

Guvernul va adopta, de asemenea, un memorandum prin care se propune aprobarea „utilizării integrale a creditelor de angajament şi a creditelor bugetare reţinute la nivelul Serviciului de Informaţii Externe la titlul 71 ‘Active nefinanciare’” în vederea modernizării imobilului în care funcţionează Centrul Medical de Diagnostic, Tratament şi Recuperare (CMDTR), o clădire construită în 1973, pentru a se asigura asistenţă medicală în condiţiile limitării riscurilor de infectare cu virusul gripal SARS-CoV-2.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

5g Grupul de lucru 5G retele 5g tehnologie 5g
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes