Hackeri ruşi au atacat reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din estul Europei

Hackeri ruşi au atacat reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din estul Europei. Sursa foto: Pixabay
Hackeri ruşi au atacat reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din estul Europei. Sursa foto: Pixabay

Hackerii ruşi au încercat recent să pătrundă în reţelele NATO şi ale armatelor unor ţări din estul Europei, a afirmat Grupul de analiză a ameninţărilor al Google, într-un raport publicat miercuri.

Raportul nu spune care armate au fost vizate în ceea ce Google a descris drept ”campanii de phishing a acreditărilor” lansate de un grup din Rusia numit Coldriver sau Callisto.

”Aceste campanii au fost trimise folosind conturi Gmail nou create către conturi non-Google, astfel încât rata de succes a acestor campanii este necunoscută”, se arată în raport.

NATO nu a fost disponibilă imediat pentru a comenta raportul.

Rusia, care se află acum sub sancţiuni economice occidentale în urma deciziei sale de a invada Ucraina pe 24 februarie, neagă în mod regulat acuzaţiile de organizare a atacurilor cibernetice asupra ţintelor occidentale.

În 2019, firma finlandeză de securitate cibernetică F-Secure Labs a descris Callisto drept un actor neidentificat şi avansat de ameninţări ”interesat de colectarea de informaţii referitoare la politica externă şi de securitate” în Europa.

Grupul a vizat, de asemenea, un Centru de Excelenţă al NATO, se arată în raportul Google de miercuri, fără a detalia.

Într-un comunicat, centrul nu a abordat în mod direct raportul Google, dar a spus: ”Vedem activitate cibernetică rău intenţionată în fiecare zi”.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac hackeri hackeri rusi razboi ucraina retele nato
Felix Bradu
Felix Bradu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 20 de ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes