Hackerii din Coreea de Nord fură anual un miliard de dolari

Hackerii din Coreea de Nord fură anual un miliard de dolari
Hackerii din Coreea de Nord fură anual un miliard de dolari

SUA şi alte state occidentale încearcă identificarea persoanei din echipa lui Kim Jong-un care super-vizează operaţiunile cibernetice speciale.

Când piraţii cibernetici nord-coreeni au încercat, anul trecut, să fure un miliard de dolari din Rezerva Federală din New York, ceea ce i-a împiedicat a fost doar o eroare de ortografie.

Ei erau pe cale să fure dintr-un cont al Băncii Centrale a Bangladesh-ului, când angajaţii au fost alertați de o cerere de retragere ce avea prost ortografiat cuvântul „foundation“. Oricum, oamenii lui Kim Jong-un au reuşit să scoată ilegal 81 milioane dolari.

Efective

Armata nord-coreeană are peste 6.000 de hackeri care îşi îmbunătăţesc metodele, arată responsabili ai serviciilor secrete americane şi britanice care au respins astfel de atacuri cibernetice. […] … Sursă: Hackerii din Coreea de Nord fură anual un miliard de dolari | Romania Libera

Salvează

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coreea de nord jacker
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes