Hackerii ruși Killnet ameninţă că vor ataca circa 300 de site-uri ale instituțiilor românești și canale media

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet ameninţă că va ataca aproape 300 de site-uri din România, pe listă fiind mai multe ministere, redacţii de presă, instituţii publice, site-uri de turism şi hoteluri. Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi. Poliţia Română anunţă că site-ul propriu a fost vizat de un atac.

Grupul de hackeri pro-ruşi Killnet, care a revendicat deja mai multe atacuri care au avut loc în ultimele zile asupra unor site-uri oficiale din România, ameninţă, sâmbătă, că vizează alte aproape 300 de site-uri.  

Sunt avute în vedere redacţii de presă, instituţii publice importante, hoteluri, pensiuni, site-uri de rezervări şi partide politice.  

Printre instituţiile ale căror site-uri sunt vizate sunt Guvernul, Ministerul Finanţelor, Ministerul Apărării, Ministerul Sănătăţii, MAI, dar şi ANAF, Jandarmeria Română sau STS.

Specialiştii au transmis o serie de recomandări pentru toţi cei vizaţi

”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică recomandă implementarea măsurilor de securitate cibernetică necesare asigurării funcţionării normale a paginilor web, a reţelelor şi sistemelor informatice, atât pentru cele personale, cât şi pentru cele care aparţin entităţilor de stat sau private. DNSC face aceste recomandări în contextul în care o grupare de criminalitate cibernetica a publicat pe canalul de Telegram propriu informaţia că s-ar afla în spatele mai multor atacuri şi, totodată, a postat o listă de site-uri web din România (instituţii, media, partide politice, business, cultură, etc.) care, spun ei, vor fi în aceste zile noi ţinte ale atacurilor de tipul distributed denial of service (DDoS)”, au transmis autorităţile.  

Potrivit acestora, ”obiectivul principal al atacatorilor este inactivarea site-urilor şi a serviciilor web, distrugerea reputaţiei şi panicarea utilizatorilor din România”.

”Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică face apel la calm şi la vigilenţa tuturor utilizatorilor în mediul online,  în perioada următoare. Expertii DNSC recomandă monitorizarea atentă si implementarea rapidă şi precisă a măsurilor adecvate pentru protecţia site-urilor web şi a infrastructurilor cibernetice. 

Masurile de securitate cibernetica sunt incluse in ghidul care poate fi accesat şi descărcat de aici https://dnsc.ro/vezi/document/ghid-securitate-cibernetica-2021

În cazul în care aţi suferit un atac de securiate cibernetică contactaţi DNSC la numărul de urgenţă 1911 sau pe mail la alerts@dnsc.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

atac hackderi rusi hackeri killnet situri atacate killnet
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes