Haos în transporturile aeriene din SUA, după o pană apărută în sistemul informatic naţional

O defecţiune apărută în sistemul informatic al Administraţiei Federale a Aviaţiei din SUA (FAA) a dus, miercuri, la o paralizie a transporturilor aeriene şi la întârzieri pe aeroporturile din întreaga ţară, avioanele fiind oprite la sol, relatează Reuters.

O oprire la sol este o măsură de control al traficului aerian care încetineşte sau opreşte aeronavele pe un anumit aeroport.

Peste 760 de zboruri au fost întârziate în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite începând de miercuri la ora locală 6:30 (13.30, ora României), arată site-ul de urmărire a zborurilor FlightAware. Alte 91 de zboruri în interiorul, spre sau dinspre Statele Unite au fost anulate.

Compania United Airlines a anunţat că a amânat temporar toate zborurile interne şi că va publica o actualizare atunci când va afla mai multe informaţii de la FAA.

Informaţiile pot ajunge până la 200 de pagini pentru zborurile internaţionale pe distanţe lungi şi pot include elemente precum închideri de piste, avertismente privind pericolul legat de păsări şi obstacole reprezentate de construcţii.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

avioane la sol suatarfic aerian paralizat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes