International

Hong Kong în pragul unor revolte masive. Președintele Chinei a promulgat ”legea securității naționale”

Xi Jinping, președintele chinez, a promulgat, marți, controversată lege a securității naționale în Hong Kong, la câteva ore după adoptarea ei de către parlamentul de la Beijing, conform informațiilor oficiale chieneze..

Textul a fost inclus în ‘Legea fundamentală’ care servește din 1997 drept mini-Constituție în Hong Kong, a indicat Xinhua. El a fost înaintat duminică Comitetului permanent al parlamentului chinez, o instanța controlată de Partidul Comunist, fiind astfel ocolit Consiliul legislativ din Hong Kong.

Elaborat în numai două săptămâni, conținutul exact al legii, despre care criticii afirmă că urmărește să reducă la tăcere opoziția, nu a fost adus la cunoștința celor aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong.

Canelul de presă oficial al comuniștilor chinezi a prezentat totuși în iunie liniile directoare ale legii, care ar viza să reprime ‘separatismul’, ‘terorismul’, ‘subversiunea’ și ‘complicitatea cu forțe externe și străine’.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »