Hong Kong în pragul unor revolte masive. Președintele Chinei a promulgat ”legea securității naționale”

Xi Jinping, președintele chinez, a promulgat, marți, controversată lege a securității naționale în Hong Kong, la câteva ore după adoptarea ei de către parlamentul de la Beijing, conform informațiilor oficiale chieneze..

Textul a fost inclus în ‘Legea fundamentală’ care servește din 1997 drept mini-Constituție în Hong Kong, a indicat Xinhua. El a fost înaintat duminică Comitetului permanent al parlamentului chinez, o instanța controlată de Partidul Comunist, fiind astfel ocolit Consiliul legislativ din Hong Kong.

Elaborat în numai două săptămâni, conținutul exact al legii, despre care criticii afirmă că urmărește să reducă la tăcere opoziția, nu a fost adus la cunoștința celor aproape 7,5 milioane de locuitori din Hong Kong.

Canelul de presă oficial al comuniștilor chinezi a prezentat totuși în iunie liniile directoare ale legii, care ar viza să reprime ‘separatismul’, ‘terorismul’, ‘subversiunea’ și ‘complicitatea cu forțe externe și străine’.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

hong kong legea securitatii nationale revolte Hong Kong
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes