International

Hong Kong se confruntă cu un nou val de infectări: Situație extrem de gravă

Hong Kong se confruntă cu un nou val de infectări: Situație extrem de gravă
Hong Kong se confruntă cu un nou val de infectări: Situație extrem de gravă

Hong Kong-ul se confruntă, practic, cu un al treilea val de coronavirus, iar autoritățile au impus portul obligatoriu a măștii de protecție în public și au anunțat construirea unui spital de campanie pentru a sprijini unitățile medicale în fața creșterii numărului de infectări.

În fața riscului unui nou val de coronavirus, autoritățile din fosta colonie britanică anunță o serie de măsuri. În special, rezidenții vor fi obligați să poarte masca în public începând de miercuri. Adunările sunt, de asemenea, interzise.

Adjunctul șefei executivului din Hong Kong, Matthew Cheung a declarat ziariștilor că ”Situația epidemică este extraordinar de gravă în Hong Kong”. Ea a anunțat și că adunările publice de peste două persoane vor fi interzise (de la patru inițial), ​​iar restaurantele nu vor funcționa decât pentru livrarea de mese la pachet.

Matthew Cheung a mai spus că Beijingul a fost de acord să ajute Hong Kong-ul să construiască un spital de campanie pentru a face față creșterii czurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Fosta colonie britanică, foarte dens populată, a fost una dintre primele zone afectate de epidemie după ce virusul s-a răspândit din epicentrul pandemiei, orașul Wuhan, din centrul Chinei, dar care a înregistrat inițial rezultate remarcabile împotriva coronavirusului.

Însă contaminările au început să crească din nou în urmă cu câteva săptămâni, ceea ce a determinat autoritățile să ordone noi măsuri de distanțare socială.

Alte știri de interes

Regina Elisabeta a II-a îşi pierde tronul în Barbados

Mihnea Tudor

Noua Zeelandă ar putea să-și schimbe numele cu unul indigen

Mihnea Tudor

Ambasadorul SUA în China a demisionat

Mihnea Tudor

UE testează interoperabilitatea între aplicaţii de urmărire a Covid-19 în şase state

Mihnea Tudor

Sebastian Kurz: Austria a intrat în al doilea val de coronavirus

Mihnea Tudor

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Franței: Nu căutaţi ceartă cu Turcia!

Saghin Cristian

Efect neașteptat al pastilelor de Paracetamol

Mihnea Tudor

Trump i-a spus jurnalistului Bob Woodward că ştia în februarie că maladia Covid-19 este „o chestie mortală”, dar voia să o minimalizeze

Saghin Cristian

Opozantul belarus Maxim Znak, un membru al Consiliului de Coordonare al opoziţiei, arestat de bărbaţi ”mascaţi” în civil

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »