Hong Kong se confruntă cu un nou val de infectări: Situație extrem de gravă

Hong Kong se confruntă cu un nou val de infectări: Situație extrem de gravă
Hong Kong se confruntă cu un nou val de infectări: Situație extrem de gravă

Hong Kong-ul se confruntă, practic, cu un al treilea val de coronavirus, iar autoritățile au impus portul obligatoriu a măștii de protecție în public și au anunțat construirea unui spital de campanie pentru a sprijini unitățile medicale în fața creșterii numărului de infectări.

În fața riscului unui nou val de coronavirus, autoritățile din fosta colonie britanică anunță o serie de măsuri. În special, rezidenții vor fi obligați să poarte masca în public începând de miercuri. Adunările sunt, de asemenea, interzise.

Adjunctul șefei executivului din Hong Kong, Matthew Cheung a declarat ziariștilor că ”Situația epidemică este extraordinar de gravă în Hong Kong”. Ea a anunțat și că adunările publice de peste două persoane vor fi interzise (de la patru inițial), ​​iar restaurantele nu vor funcționa decât pentru livrarea de mese la pachet.

Matthew Cheung a mai spus că Beijingul a fost de acord să ajute Hong Kong-ul să construiască un spital de campanie pentru a face față creșterii czurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Fosta colonie britanică, foarte dens populată, a fost una dintre primele zone afectate de epidemie după ce virusul s-a răspândit din epicentrul pandemiei, orașul Wuhan, din centrul Chinei, dar care a înregistrat inițial rezultate remarcabile împotriva coronavirusului.

Însă contaminările au început să crească din nou în urmă cu câteva săptămâni, ceea ce a determinat autoritățile să ordone noi măsuri de distanțare socială.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

coronavirus hong kong hong kong situatie hong kong
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes