Social

Hoții din bancomate: Cum acționau cei 4 indivizi prinşi în flagrant când încercau să detoneze un bancomat – VIDEO

Hoții din bancomate: Cum acționau cei 4 indivizi prinşi în flagrant când încercau să detoneze un bancomat - VIDEO
Hoții din bancomate: Cum acționau cei 4 indivizi prinşi în flagrant când încercau să detoneze un bancomat - VIDEO

Directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale, comisarul-şef de poliţie, Cristian Gheorghe a declarat cei patru bărbaţi prinşi în flagrant când încercau să detoneze un bancomat în judeţul Vrancea foloseau o maşină înmatriculată în afara României şi schimbau plăcuţele de înmatriculare „sustrase de la un autovehicul de pe raza judeţului Galaţi”. Acesta a adăugat că cei patru sunt anchetaţi în străinătate pentru fapte similare.

”Autorii foloseau un autoturism înmatriculat în afara graniţelor României şi pe care aplicau plăcuţe sustrase de la un autovehicul de pe raza judeţului Galaţi. Au acţionat, ca să zic aşa, profesionist. Erau nişte infractori care să zicem aşa, în limbaj de specialitate, îşi făcuseră studiile prin afara graniţelor, prin străinătate. De altfel, sunt anchetaţi, cercetaţi şi acolo pentru fapte similare, pentru fapte cu mod de operare asemănător. Şi-au luat toate măsurile pentru protecţie pentru a nu fi prinşi, însă activităţile echipei, pentru că vreau să menţionez s-a acţionat în echipă, au fost angrenate mai multe forţe, sub coordonarea procurorului DIICOT – structura teritorială Galaţi. Procurorul a fost prezent inclusiv la flagrant, a stat alături de poliţişti în teren. În sarcina celor patru se fac cercetări cu privire la toate cele patru bancomate, inclusiv cel la care au fost prinşi în flagrant. Este vorba despre fapta de la Tuluceşti, judeţul Galaţi şi cele două din judeţul Vrancea”, a afirmat sâmbătă Cristian Gheorghe, directorul adjunct al Direcţiei de Investigaţii Criminale.

Cei patru bărbaţi din judeţul Galaţi prinşi în flagrant au fost reţinuţi pentru 24 de ore, a anunţat vineri Poliţia Română.

VIDEO

Cei 4 bărbaţi sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, furt calificat în formă continuată, nerespectarea regimului materiilor explozive în formă continuată şi distrugere.

Grup infracțional organizat

Ancheta în acest caz arată că membrii grupării şi-ar fi asumat şi executat roluri bine stabilite în activitatea infracţională.

„Astfel, unul dintre ei şi-ar fi asumat rolul de lider al grupării infracţionale, acesta fiind, de altfel, cel care ar fi avut legătura directă cu persoana care i-ar fi furnizat dispozitivele explozive improvizate sau care îi împărtăşea cunoştinţele necesare pentru construirea acestora. Totodată, acesta ar fi decis participarea celorlalţi membri la comiterea faptelor, atribuindu-le acestora rolurile diferite şi ar fi stabilit cum să împartă banii obţinuţi fraudulos”, au mai transmis autorităţile.

Tot liderul era cel care ar fi ales traseele de deplasare de la locurile de întâlnire spre locurile unde erau amplasate bancomatele.

Cei patru au fost prinşi în urma unei operaţiuni de flagrant şi sunt bănuiţi de detonarea mai multor bancomate în România şi Uniunea Europeană.

Alte știri de interes

A murit tatăl Luizei Melencu, una din victimele lui Gheorghe Dincă

Gloria Pascu

Corneliu Idu a murit. Cel mai bogat afacerist din Constanța a susținut-o pe Halep la începutul carierei

Mihnea Tudor

Nicolae Robu, infectat cu SARS CoV-2: Asta aşa, ca să nu plec “cu mâna goală”, nu?!

Mihnea Tudor

Pacientă internată cu COVID-19, găsită moartă într-o baie de spital

Gloria Pascu

Mesajul Patriarhiei Române pentru Ludovic Orban

Gloria Pascu

A murit încă un pacient de la Spitalul Judeţean Neamţ, în urma incendiului din secţia ATI

Gloria Pascu

Tribunalul Constanţa a respins cererea Arhiepiscopiei Tomisului de anulare a interzicerii pelerinajelor

Gloria Pascu

Calendarele ortodoxe, șpaga electorală Pro România, interzise de Patriarhie

Saghin Cristian

UDMR: Nu va fi obligatorie inspecţia RAR pentru trotinete şi biciclete electrice

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »