HSBC cumpără filiala din Marea Britanie a băncii americane prăbuşite Silicon Valley Bank, pentru 1 liră sterlină

Uriaşul grup bancar HSBC a anunţat luni o un acord pentru cumpărarea filialei din Marea Britanie a băncii americane Silicon Valley Bank, cu operaţiuni axate pe domeniul tehnologiei, care s-a prăbuşit vineri, în urma unor discuţii care au durat toată noaptea, transmite CNBC.

HSBC a confirmat că filiala sa din Marea Britanie, HSBC UK Bank, a fost de acord să achiziţioneze SVB U.K. pentru 1 liră sterlină (1,21 dolari).

Activele şi pasivele companiei-mamă a SVB U.K. sunt excluse din tranzacţie.

Achiziţia ”întăreşte franciza noastră bancară comercială şi ne îmbunătăţeşte capacitatea de a servi firme inovatoare şi în creştere rapidă, inclusiv în sectoarele tehnologiei şi ştiinţelor vieţii, în Regatul Unit şi la nivel internaţional. Clienţii SVB U.K. pot continua să efectueze activităţi bancare ca de obicei, ştiind că depozitele lor sunt susţinute de forţa, siguranţa şi securitatea HSBC”, a declarat CEO-ul Grupului HSBC, Noel Quinn.

Vineri, SVB U.K. avea împrumuturi de aproximativ 5,5 miliarde de lire sterline şi depozite de aproximativ 6,7 miliarde de lire sterline, cu un profit de 88 de milioane de lire sterline înainte de impozitare în 2022, a subliniat HSBC în comunicatul său de luni.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

faliment bancafaliment sbcsilicon valley
redactia

Alte stiri de interes