Huawei, șansa relansării NOKIA

Deutsche Telekom i-a comunicat furnizorului finlandez Nokia că trebuie să îşi îmbunătăţească produsele şi serviciile, dacă vrea să primească de la el noi contracte pentru viitoarele reţelele 5G din Europa.

Deutsche Telekom consideră Nokia cel mai slab performer din rândul furnizorilor de echipamente şi servicii 5G. Însă, având în vedere că grupul chinez Huawei, principalul furnizor de echipamente de reţea al Deutsche Telekom, este ameninţat cu impunerea unor restricţii, grupul german a decis să mai dea o şansă Nokia pentru a remedia relaţiile lor contractuale.

De aproape doi ani, Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, este în vizorul autorităţilor americane care sunt îngrijorate de posibilitatea ca serviciile de informaţii chineze să utilizeze echipamentele Huawei pentru a spiona alte ţări.

Faptul că Deutsche Telekom este dispus să mai dea o şansă Nokia scoate în evidenţă dificultăţile cu care se confruntă companiile de telefonie mobilă pentru a răspunde la presiunile venite de la SUA şi aliaţii lor în vederea interzicerii echipamentelor Huawei din reţelele lor 5G.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

huawei nokia relansare nokia retea 5g știri pe scurt
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes