Hunedoara: Minerii blocaţi în subteran ies la suprafaţă

Minerii care au protestat în curtea Complexului Energetic Hunedoara (CEH) din Petroşani au decis să revină la suprafaţă după o săptămână de protest în galerii.

Aceasta după ce le-a fost prezentat protocolul încheiat la Ministerul Muncii între ministrul Raluca Turcan şi delegaţia formată din administratorul special Cristian Roşu şi mai mulţi lideri de sindicat.

Minerii blocaţi în subteran la Lupeni au cerut să vadă documentul şi au ameninţat că, în caz contrar, intră în greva foamei.

Unul dintre salvatorii care au coborât în Mina Lupeni pentru a le transmite protestatarilor documentul semnat la Bucureşti a ieşit la suprafaţă şi a anunţat că protestul s-a încheiat.

Mulţumim lui Dumnezeu că acest protest s-a terminat. Toţi vor ieşi din mină, toţi vor să îşi vadă soţiile, copiii, să vină să îi întâmpine pentru că sunt eroi”, a declarat acesta.

Bărbatul a adăugat că se va duce să anunţe familiile minerilor blocaţi în subteran să vină să îi întâmpine la ieşirea din mină.

Acordul menţionează, într-adevăr, plata salariilor restante pe ianuarie, a ajutorului de încălzire şi a salariilor compensatorii pentru cei pensionabili în data de 25 februarie. În 26 februarie, ar urma să fie plătite restanţele aferente tichetelor de masă şi sumele pentru transportul la locul de muncă.

Documentul mai arată că sumele aferente creanţelor salariale din februarie şi martie vor fi plătite pe 5 şi pe 20 martie.

Hârtia este semnată de ministrul muncii, Raluca Turcan, de liderii de sindicat Alin Sîn şi Dumitru Fornea şi de administratorul special al Complexului Energetic Hunedoara, Cristian Roşu.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

mineri blocati subteranmineri hunedoaraminerii ies la suprafataprotest mineri
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes