Hunter Biden, fiul preşedintelui american, a fost pus sub acuzare pentru posesie ilegală de arme

Fiul preşedintelui american Joe Biden, Hunter Biden, a fost pus sub acuzare, joi, pentru posesie ilegală de arme, după ce eforturile de a ajunge la un acord de recunoaştere a vinovăţiei au eşuat. Este prima urmărire penală din istorie a copilului unui preşedinte în exerciţiu, relatează Reuters.

Actul de inculpare a fost depus joi la Tribunalul Districtual din Delaware cu trei capete de acuzare legate de posesie de arme.

Hunter Biden este acuzat că a făcut o declaraţie falsă atunci când a cumpărat o armă în 2018, spunând că nu suferă de dependenţă de substanţe. Hunter Biden a descris însă într-un memoriu din 2021 faptul că s-a confruntat în viaţa sa cu probleme legate de abuzul de substanţe, inclusiv cocaină crack şi alcoolism. El a fost lăsat la vatră din rezerva Marinei SUA în 2014 după ce, potrivit unor surse de la acea vreme, a fost testat pozitiv la cocaină.

Punerea lui sub acuzare, formulată de un procuror special desemnat de Departamentul de Justiţie, vine după ce o înţelegere pentru ca Hunter Biden, care are 53 de ani, să pledeze vinovat pentru două acuzaţii minore de natură fiscală şi să se înscrie într-un program pentru a evita urmărirea penală pentru acuzaţia legată de arme de foc a eşuat în iulie, într-o întorsătură neaşteptată de situaţie.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

biden armehunter biden acuzat
redactia

Alte stiri de interes