Hunter Biden, în centrul unui nou scandal. Congresmenii republicani vor să-i ancheteze afacerile cu artă

Tablourile fiului lui Joe Biden, fost om de afaceri devenit comerciant de artă, au fost miercuri în centrul unei anchete parlamentare iniţiate de republicani, care acuză familia prezidenţjală că se îmbogăţeşte profitând de contactele şi influenţa sa, relatează AFP.

Şeful unei puternice comisii a Congresului a scris unei galerii din New York care expune lucrări ale lui Hunter Biden, cerându-i să furnizeze Congresului o listă cu cumpărătorii lucrărilor sale.

“Acordul dumneavoastră cu Hunter Biden ridică probleme etice serioase şi ridică întrebarea dacă familia Biden face din nou negoţ cu contactele şi influenţa sa”, a declarat republicanul James Comer în scrisoare.

Hunter Biden este una dintre ţintele preferate ale taberei republicane care, cu noua sa majoritate în Camera Reprezentanţilor, a promis să deschidă o serie de anchete asupra preşedintelui democrat.

Potrivit lui James Comer, unele dintre tablourile expuse de galeria Georges Bergès din New York au costat până la 225.000 de dolari. “Cine ar plăti bani grei pentru munca aparent inutilă a lui Hunter Biden? Cu siguranţă nu este un Picasso”, a scris pe Twitter politicianul conservator.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

ancheta biden nunter biden tablouri biden
redactia

Alte stiri de interes