Iată ce i se pregătește lui Navalnîi la revenirea în Rusia

Navîlnîi a fost arestat pe aeroport, la Moscova!
Navîlnîi a fost arestat pe aeroport, la Moscova!

Serviciile penitenciare ruse FSIN au anunţat, joi, că intenţionează să-l aresteze pe opozantul Aleksei Navalnîi în cazul în care acesta se întoarce în Rusia. Reacția lor vine la scurt timp după ce Navalnîi anunţase că intenţionează ca, duminică, să revină în Rusia. Potrivit AFP, SErviciile penitenciare ruse îl acuză pe Navalnîi de încălcarea condiţiilor unei pedepse la închisoare cu suspendare.

”Serviciul federal al închisorilor ruse este obligat să ia toate măsurile necesare în vederea arestării contravenientului Aleksei Navalnîi, în aşteptarea unei hotărâri a tribunalului de înlocuire a pedepsei cu suspendarea cu o pedeapsă (la închisoare) cu executarea”, a anunţat FSIN, într-un comunicat emis joi.

Navalnîi urmează să compară în justiţie la întoarcerea sa în Rusia, potrivit RIA Novosti.

Principalul opozant al lui Vladimir Putin a anunţat miercuri că se întoarce duminică în Rusia, după cinci luni de convalescenţă în Germania, în urma unei presupuse otrăviri cu noviciok, potrivit news.ro.

Navalnîi este acuzat de faptul că a încălcat o eliberare condiţionată, după ce a fost condamnat în 2014, şi riscă trei ani şi jumătate de închisoare, a anunţat joi unul dintre avocaţii săi, scrie Reuters.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

arestareNavalniirevenire taraservicii penitenciare ruse
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes