Iată ce reacție a avut DSU după ce o angajată a Ambulanței Galați a răspuns ironic unei femei ce sunase la 112 pentru că îi dispăruse fata: “Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”

Iată ce reacție a avut DSU după ce o angajată a Ambulanței Galați a răspuns ironic unei femei ce sunase la 112 pentru că îi dispăruse fata: "Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul"
Iată ce reacție a avut DSU după ce o angajată a Ambulanței Galați a răspuns ironic unei femei ce sunase la 112 pentru că îi dispăruse fata: "Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul"

DSU reacționează, marți, după ce o angajată a Serviciului de Ambulanță Galați i-ar fi spus unei femei că Poliția nu are unde să-i caute fata „dacă e fugită și n-o vede nimeni”. Femeia sunase pentru a anunța dispariția unei fete de 16 ani.

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, ce vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanță Galați și o persoană care anunța dispariția fiicei sale care suferă de o problemă medicală, Departamentul pentru Situații de Urgență s-a sesizat cu privire la această situație.

Astfel, DSU a decis să trimită o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgență Galați.

Incidentul a avut loc pe 2 iulie când, o femeie, asistent maternal, a sunat la 112 pentru a anunța că fata de 16 ani pe care o avea în îngrijire a dispărut în timpul unei plimbări. De asemenea, ea a precizat că Fata este pacient la neuropsihiatrie pediatrică și fusese, recent, externată din spital.

Apelul de urgență a fost direcționat către Serviciul de Ambulanță, și nu către Poliție, așa cum ar fi fost normal.

„Au fost mai multe apeluri, au fost direcționate către Serviciul de Ambulanță. În final, fata a fost găsită de polițiști”, a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanță Județean Galați.

Dispecerul i-ar fi spus femeii care își căuta fata că „Poliția nu este pe fir. Dar nici Poliția nu aleargă după ea. Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?”. Mai mult, dispecerul i-ar fi spus femeii și că „dacă i-ați pierdut urma, doamnă, când o găsiți, este liniștită și vrea să meargă la spital, reveniți la 112. Nu vine nimeni s-o caute în tot orașul”.

Reprezentanții instituției au început o anchetă pentru a stabii dacă operatoarea telefonică s-a comportat corespunzător.

„Ancheta vizează doar comportamentul persoanei de la dispecerat, din punct de vedere medical nu a greșit cu nimic. Ancheta va stabili dacă s-a comportat necuviincios și va lua măsurile care se impun”, a precizat Polinschi.

Rezultatele anchetei vor fi comunicate în următoarele zile.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

anchetaangajata ambulanta galatidisparitie fatadsufemeie sunat 112nu vine nimeni sa o caute
Daniela Arnautu

Alte stiri de interes