Iată unde poți să îți petreci vacanța de iarnă anul acesta!

Iată unde poți să îți petreci vacanța de iarnă anul acesta!
Iată unde poți să îți petreci vacanța de iarnă anul acesta!

Iarna mai are un pic și bate la ușă. Tu te-ai decis unde vrei să îți petreci vacanța din sezonul rece? Dacă încă oscilezi între mai multe destinații, ar trebui să te grăbești. Ofertele se duc repede și e bine să îți rezervi ceva din timp. Noi îți putem da câteva sugestii, dar tu ai decizia finală.

Dacă nu te-ai hotărât încă unde să îți petreci vacanța de iarnă, există câteva destinații destul de populare din care poți alege. Dacă îți plac sporturile de iarnă, atunci nu trebuie să ratezi stațiunea Cortina D’Ampezzo din Italia. Aceasta este cunoscută pentru pârtiile impecabile pe care le are pentru ski, dar nu numai. Găsești alternative pentru mai multe categorii de sport ce îți vor transforma vacanța într-una de neuitat. Unde este localizată stațiunea? Cortina D’Ampezzo este situată în nordul Italiei și este parte din zona Dolomiti Superski. Aici s-au organizat Jocurile Olimpice de iarnă din 1956 și găsești o mulțime de facilități ca Stadionul de Patinaj, dar și pista olimpică Eugenio Monti. 

O altă destinație de iarnă foarte îndrăgită și populară este Chamonix din Franța. Situată la intersecția a trei țări – Franța, Elveția și Italia – stațiunea este recunoscută pentru pârtiile lungi și sigure pe care le are. Aflată la poalele Muntelui Alb – Mont Blanc – priveliștile panoramice pe care le poți vedea din telecabinele care merg tot timpul îți vor tăia pur și simplu răsuflarea. Chiar dacă prețurile nu sunt foarte mici, merită efortul de a organiza o excursie acolo cel puțin o dată în viață.

Am dori să îți mai recomandăm încă o destinație de vacanță de iarnă care este destul de populară printre români: stațiunea Kitzbühel din Austria. Acesta este un sat medieval ce face parte din regiunea Tirol. Se spune că aici găsești cea mai bună pârtie de ski din Alpi – și tindem să credem acest lucru din moment ce, an de an, vin turiști din întreaga Europa, în primul rând ca să schieze. Arhitectura căsuțelor austriece te vor cuceri pe loc, în timp ce deguști un schnitzel ca la mama lui acasă.

Chiar dacă nu ești mare fan al sporturilor de iarnă și venirea sezonului rece este un motiv de bucurie mai mult pentru prietenii tăi sau partenerul tău decât pentru tine, nu te descuraja. Află că există și nenumărate activități în interior pe care le poți face. Cât timp prietenii tăi sunt la ski sau participă la diverse concursuri de sporturi de iarnă, iar tu ai rămas în camera de hotel, ai putea de exemplu să îți comanzi room service și să alegi un film bun. Poți de asemenea să găsești un podcast educativ, să începi să înveți o limbă străină nouă sau să joci jocuri. De asemenea, poți să te înscrii și tu la concursuri, ca prietenii tăi, însă online. Sunt o grămadă de turnee de poker online, de exemplu – dacă îți place jocul – care se organizează săptămânal, lunar și chiar anual. Poți să te interesezi și să îl alegi pe cel mai potrivit pentru tine. În plus, foarte multe hoteluri oferă și varianta de spa în interior, iar unele sunt cu adevărat impresionante.

Că tot vorbim de spa-uri, atunci nu putem să nu menționăm numele Elveția. Această țară oferă o grămadă de opțiuni, în special datorită locației centrale pe care o are și a Munților Alpi. O să alegem un oraș pe care vi-l recomandăm ca destinație de vacanță, deși Elveția este superbă de la cap la coadă. Orășelul Gstaad pare rupt din basme. Și este locul perfect pentru iubitorii de sporturi de iarnă, dar nu numai. Această localitate oferă peste 220 de kilometri de pârtii la altitudini de peste 3.000 de metri. Tot aici găsești și un spa renumit, The Alpina Gstaad, care este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase din lume, așa că, dacă nu îți place să schiezi, poți să îți petreci timpul aici. St. Moritz este o altă zonă foarte cunoscută, în special printre bogații lumii. Aici s-au organizat mai multe olimpiade de iarnă, dar este și gazda unor izvoare minerale care au fost descoperite acum mai bine de 3.000 de ani. Este puțin mai scumpă de accesat, dar frumusețea și exclusivitatea serviciilor fac diferența.

Pe lângă toate aceste destinații, bineînțeles că și Poiana Brașov este o opțiune foarte bună; mai ales dacă nu vrei să ieși din țară. Deși prețurile cresc în perioada sărbătorilor, poți programa o vacanță înainte sau după. Ar trebui totuși să te grăbești să rezervi, pentru că totul se ocupă destul de repede.

Deși poate nu ești fan al acestor activități de sezon rece, merită să pleci într-o excursie de genul. Pe lângă amintirile pe care le vei face alături de prietenii tăi, ai și o grămadă de alte activități oferite de hotelurile din aceste stațiuni montane. Multe au piscină interioară și spa acoperit, saune de tot felul, oferte de masaj și multe altele. 

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

craciun 2021destinatii vacantaoferte iarnaogferte vacantarevelion 2021vacanta de iarna
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes