Sanatate Special

Ibuprofen – testat ca tratament posibil pentru a reduce anumite simptome ale coronavirusului

Ibuprofen - testat ca tratament posibil pentru a reduce simptomele coronavirusului
Ibuprofen - testat ca tratament posibil pentru a reduce simptomele coronavirusului

  • Un nou studiu cu Ibuprofen într-o formulare specială pentru reducerea efectelor secundare grave la pacienții cu Covid-19.
  • Studiul este destinat pacienților spitalizați
  • Rata de supreviețuire la animale crește la 80%

Ibuprofenul va fi testat în Anglia ca tratament posibil pentru a reduce simptomele coronavirusului, în speranța că acesta poate deține cheia pentru a preveni problemele severe de respirație la pacienți, scrie, miercuri, standard.co.uk, în pagina de sănătate. Experții vor evalua dacă o formulare specială a acestui medicament ieftin ar putea ajuta la reducerea efectelor secundare grave observate la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Se speră că formularea specială a medicamentului antiinflamator, care va fi livrat la un anumit punct al bolii în rândul pacienților din spital, va reduce bolile respiratorii severe. Acest lucru ar putea duce la șederi de spital mai scurte și la mai puțini pacienți care au nevoie de ajutor în unitățile de terapie intensivă (UCI).

Mitul Mehta, profesor de neuroimagistică și psihofarmacologie și director al Centrului pentru Terapie Inovatoare la Kings College London, a declarat, conform sursei citate: „Este un proces pentru pacienții cu boala Covid-19 pentru a vedea dacă oferindu-le un medicament antiinflamator – o formă anumită de ibuprofen – va reduce problemele respiratorii pe care le au„.

El a subliniat că studiul este destinat pacienților spitalizați – nu celor care au forma ușoară sau sunt doar suspectati de Covid 19. Participanții la studiu vor fi selectați dintre cei care sunt spitalizați, dar nu atât de bolnavi încât să aibă nevoie de terapie intensivă.

Studiul pe animale, încurajator

”Și dacă le putem reduce simptomele în acea etapă, avem o serie de beneficii: am putea reduce timpul pe care cineva îl petrece în spital – s-ar putea să se recupereze mai repede și să plece acasă, acesta este, evident, un rezultat fantastic; de asemenea, am putea reduce gradul de insuficiență respiratorie, astfel încât să poată fi gestionat în mediul spitalicesc fără a fi nevoie să ajungă la ATI. Și acesta este un rezultat fantastic. Teoretic, acest tratament, folosit în acest moment, ar trebui să fie benefic.”
”Dar, desigur, aceasta se bazează pe studii pe animale. Se bazează pe rapoarte de caz, trebuie să facem un proces pentru a arăta că dovezile se potrivesc de fapt cu ceea ce așteptăm să se întâmple”, a mai declarat specialistul.

Prof Mehta a spus că studiile efectuate pe animale asupra sindromului de insuficiență respiratorie acută – un simptom al bolii Covid-19 – arată că aproximativ 80% dintre animalele cu această afecțiune mor. Dar atunci când li se administrează această formulare specială de ibuprofen, ratele de supraviețuire cresc la 80%.

„Acest lucru este foarte promițător”, a spus el. ”Dar, desigur, este un studiu pe animale, așa că vrem să transpunem acel rezultat cu adevărat convingător în oameni”.

Alte știri de interes

Raport coronavirus România pentru săptămâna 14 – 20 septembrie

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Nelu Tătaru despre evaluarea mortalităţii cauzate de coronavirus: Cei din Terapia Intensivă sunt cei care numără decedaţii

Mihnea Tudor

Arafat: Vom avea o perioadă dificilă! Prima recomandare a șefului DSU

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Un bărbat a fost reținut după ce polițiștii au găsit droguri în plafonul maşinii care mergea pe Autostrada A2

Saghin Cristian

Nelu Tătaru a dezvăluit cel mai important moment din timpul acestei pandemii

Mihnea Tudor

Virgil Musta, recomandări pentru siguranța copiilor care au părinți sau bunici cu comorbidități

Mihnea Tudor

Marius Tucă, internat cu coronavirus. Mesajul prezentatorului Tv

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »