Iepure salvat de Purice. Opriți arderile necontrolate!

Iepure salvat de Purice. Opriți arderile necontrolate! Sursa foto: ISU Dâmbovița
Iepure salvat de Purice. Opriți arderile necontrolate! Sursa foto: ISU Dâmbovița

Poate fi un titlu de fabulă. Este, totuși, o situație reală. O situația povestită de cei de la ISU Dâmbovița, care, în urma unei intervenții, au devenii stăpânii unui puiuț de iepure.

”Ieri seară, 25 martie a.c., pompierii de la Detașamentul Târgoviște au intervenit, ca urmare a unui apel de urgență, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Răzvad, sat Gorgota.

În timp ce acționau pentru stingerea focului, un pompier a văzut un iepuraș (pui), ud de la apa pompierilor care l-a salvat de focul care-l înconjura. Era împietrit de frică și nu a fugit atunci când a fost luat de către colegul nostru, Albert Purice”, scriu salvatorii, pe pagina lor de Facebook.

”După ce flăcările au fost stinse, iepurașul a fost adoptat de un coleg. Fiind așa mic nu putea supraviețui singur în mediul în care a fost găsit.

Este momentul acela în care te bucuri că efortul tau a salvat o viață.

Astăzi, poate au fost mai multe și nu ne dorim altceva decât să înceteze această iresponsabilitate a unora dintre concetățenii noștri.

Din cauza vitezei cu care se propagă acest tip de arderi, multe animale pier nevinovate.

OPRIȚI ARDERILE NECONTROLATE!”

Text și imagini: ISU Dâmbovița

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

iepure salvat purice incendiu gorgota isu dambovita
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes