Igor Dodon a fost arestat, la Chișinău

Igor Dodon a fost arestat, la Chișinău
Igor Dodon a fost arestat, la Chișinău

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova și actual președinte de onoare al PSRM, a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate din Republica Moldova, împreună cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte Igor Dodon, transmite deschide.md.

Totodată, a fost reținut și cumnatul socialistului, Petru Merineanu. Sursele susțin că Merineanu ar fi încercat să distrugă mai multe probe.

UPDATE Procurorul general interimar al Republicii Moldova, Dumitru Robu, a confirmat pentru deschide.md reținerea pentru 72 de ore a lui Igor Dodon.

„Dosarul Sacoșa” a fost deschis de procurorii de la Chișinău după apariţia unor imagini în care fostul lider al Partidului Democrat Vlad Plahotniuc i-a dat lui Dodon o pungă în care ar fi fost bani destinaţi achitării salariilor angajaţilor Partidului Socialiştilor.

Procuratura Generală a Republicii Moldova a confirmat desfăşurarea, de către procurorii anticorupţie, în comun cu ofiţerii SIS şi CNA, a unor percheziţii la domiciliul lui Igor Dodon.

Perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (sacoșă). Publicația scrie că este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Conform surselor deschide.md susțin că perchezițiile au loc și la alte adrese, respectiv casa părinților lui Dodon din satul Sadova, dar și la tabăra de odihnă care ar aparține familiei lui Dodon. Totodată, acțiunile de urmărire penală sunt demarate la cel puțin două apartamente care i-ar aparține lui Dodon, dar care ar fi înregistrate pe numele cumnatului său, dar și a finului socialistului, fostului ofițer al SPPS, Lilian Filipov.

Potrivit procurorului responsabil de comunicare cu mass-media din cadrul Procuraturii Generale, perchezițiile se efectuează la imobile deținute prin persoane interpuse, în cadrul dosarului penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunilor, coruperea pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de Patrie și îmbogățire ilicită.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dodon arestatigor dodonigor dodon arestat
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes