Social

IGPR, reacție după criticile privind prezența polițiștilor la înmormântarea lui Emi Pian

Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a transmis, luni, după ce Sindicatul Europol a criticat prezenţa forţelor de ordine la priveghiul şi îmnormântarea lui Emi Pian, că ”modul în care Poliţia Română a acţionat în ultima săptămână a avut la bază mai multe analize ale structurilor specializate, astfel încât siguranţa comunităţii să fie prioritară”. IGPR susţine că evenimentul trebuia gestionat ”în aşa fel încât să nu existe incidente ce pot pune în pericol siguranţa publică”, şi-l acuză pe liderul de sindicat că direşte doar să-şi facă imagine.

”Modul în care Poliţia Română a acţionat în ultima săptămână a avut la bază mai multe analize ale structurilor specializate, astfel încât siguranţa comunităţii să fie prioritară. Poliţiştii implicaţi în această operaţiune au dat dovadă de profesionalism şi responsabilitate, fiecare dintre ei înţelegând că acest eveniment trebuie să fie gestionat în aşa fel încât să nu existe incidente ce pot pune în pericol siguranţa publică. Considerăm că „anecdotele” promovate de un anumit reprezentant al unui sindicat se bazează pe lipsa de experienţă în munca operativă”, a transmis, luni, IGPR, printr-un conunicat de presă.

A vorbit doar pentru imagine

Instituţia susţine că ”respectivul reprezentant al sindicatului a dat încă o dovadă că nu urmăreşte beneficiul poliţiştilor, ci doar să-şi facă imagine în spaţiul public”.

”Această constatare se bazează pe faptul că acesta nu a încercat să afle informaţiile exacte transmise de instituţie, ci a preferat să dea o interpretare eronată. Este foarte simplu să stai pe margine şi să comentezi, iar pentru credibilitate să născoceşti scrisori, în numele unor oameni care şi-au făcut datoria. Asigurăm cetăţenii că Poliţia Română este în slujba comunităţii şi nu ne interesează să acţionăm pentru imagine, ci considerăm că rezultatele trebuie văzute în gradul ridicat de siguranţă al cetăţeanului. Mulţumim celorlalte sindicate care înţeleg că dialogul instituţional este în beneficiul poliţiştilor”, a mai transmis IGPR.

Discount la elicopter

Sindicatul Europol a postat, luni, pe Facebook, un mesaj în care critica şi ironiza prezenţa forţelor de ordine la priveghiul şi îmnormântarea lui Emi Pian.

După ce MAI a păzit clanul interlop la priveghiul lui Pian, acest cetăţean ne-a trimis un mesaj, spunându-ne că are nevoie de pază şi protecţie pentru o nuntă unde va fi naş. Aveti careva numărul de telefon al ministrului Vela, să îl putem pune în legătura? Poate face discount şi la elicopter sau măcar la jandarmii călare”, este mesajul Sindicatului Europol, citat de news.ro

Sindicaliştii au postat şi o fotografie cu presupusul mesaj: ”Salut! Am un eveniment cu 100 – 120 de persoane în septembrie şi am nevoie de pază, dezinfectant şi măşti de la MAI. Unde pot face solicitarea?”

Alte știri de interes

Generalul-maior Petrișor Mandu a murit la două zile după soția sa. Ambii au avut coronavirus

Mihnea Tudor

Week-end de coșmar: Zeci de şoferi şi motociclişti, amendaţi pentru deficienţe tehnice ale autovehiculelor

Saghin Cristian

Se întâmplă la Serviciul Pașapoarte: Mort, chemat la birou pentru a da lămuriri

Gloria Pascu

Individul care a împuşcat în cap o altă persoană, cu un pistol cu bile, prins de poliţişti

Saghin Cristian

Strănepotul lui Ion Creangă, preotul Ailioaiei, a murit de Covid

Mihnea Tudor

Poliția Siguranța Școlară, înființată sub semnătura lui Vela. Va combate violența și bullying-ul în școli

Gloria Pascu

Aeroportul Henri Coandă – schimbări importante privind accesul pasagerilor

Gloria Pascu

Sindicatul polițiștilor Europol: Bode minte cu nerușinare. Șoferul SPP nu are nicio vină. Ne spuneți și nouă ce fumați?

Mihnea Tudor

Valerică Râmbu padelează pe Dunăre pentru strângere de fonduri pentru un bazin de hidrokinetoterapie pentru copii cu dizabilități

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »