Social

IGSU în alertă maximă: Ploile au făcut prăpăd. Valul nu se oprește azi

Pompierii militari au intervenit la 1.340 de situații de urgență, în ultimele 24 ore, la nivel național, iar autoritățile sunt în alertă pentru noul val de ploi.

Printre intervențiile pompierilor se numără misiuni pentru limitarea și înlăturarea efectelor de vreme rea. În cursul zilei de joi, pompierii au acționat în sprijinul cetățenilor și autorităților locale în 17 localități din 7 județe ale țării, respectiv Argeș, Botoșani, Buzău, Iași, Prahova, Vaslui și Vrancea.

Salvatorii au intervenit pentru evacuarea apei din 5 case, 16 curți, 10 beciuri, 2 magazine și 1 stradă, degajarea a 3 copaci căzuți pe carosabil și autoturisme, precum și recuperarea a 4 autoturisme și 1 autobuz, fără pasageri, surpsinse de viitură. În urma acestor evenimente nu au fost înregistrate victime.

Autoritățile atrag atenția asupra avertizărilor meteorologice de COD GALBEN și PORTOCALIU de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ce se vor manifesta prin ploi însemnate cantitativ, în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Transilvaniei și local în Carpații Orientali și Meridionali, care rămân în vigoare și în orele următoare.

Mobilizare IGSU

IGSU precizează că inspectoratele pentru situații de urgență sunt în alertă și rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite.

Evenimenetele înregistrate la nivel național vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți, a precizat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Accidente grave

În ultimele 24 de ore, majoritatea solicitărilor primite de salvatori au fost pentru acordarea de prim ajutor, astfel încât peste 800 de persoane au primit asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD. Cele mai multe astfel de cazuri au fost gestionate în zona București – Ilfov (285 cazuri), urmată de județele Cluj (46 cazuri) și Mureș (43 cazuri).

În afara acestor situații, salvatorii au acționat pentru stingerea a 30 de incendii, precum și în alte 236 de intervenții, în sprijinul comunităților. De asemenea, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 4 cazuri, pentru extragerea ocupanților din autoturismele implicate în accidente rutiere, precizează IGSU.

Una dintre misiunile relevante ale zilei de ieri a avut loc în județul Brăila. Astfel, în cursul după-amiezii trecute, pe raza localității Mihai Bravu, pompierii au fost solicitați să intervină pentru salvarea unei persoane, ca urmare a unui accident rutier produs între un autoturism și un microbuz. Echipajele de descarcerare și prim-ajutor sosite la fața locului au acționat pentru extragerea victimei din autoturism, iar starea acesteia a impus aplicarea manevrelor de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse de colegii noștri, aceasta a fost declarată decedată.

O altă misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor a fost și cea din județul Olt, unde 13 pompieri au intervenit la un accident rutier produs între două autoturisme, în municipiul Slatina. Din cauza impactului puternic, evenimentul s-a soldat cu 6 victime. Una dintre acestea a avut nevoie de intervenția echipajele de descarcerare pentru extragerea din autoturism, însă, din nefericire, aceasta și-a pierdut viața. De asemenea, și celelalte victime implicate în accident au primit măsuri de prim ajutor la fața locului, ulterior fiind transportate la spital, în stare de conștiență.

Alte știri de interes

Bătaie cu ouă în trafic. O femeie și un bărbat, amendați, fiecare pentru alt motiv – VIDEO

Mihnea Tudor

Reacția lui Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, după criticile primite de Patriarhul Daniel

Mihnea Tudor

Marian Șerban, polițistul care l-a capturat pe Miron Cozma la Costești, a murit

Mihnea Tudor

Soția marelui fruntaș liberal Mircea Ionescu-Quintus, Viorica, a murit

Mihnea Tudor

Obiceiuri de Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de mir, patronul păstorilor şi vestitorul iernii, sărbătoare 26 Octombrie

Mihnea Tudor

Renumitul chirurg Dumitru Octavian Unc a murit, fiind infectat cu COVID-19

Mihnea Tudor

Hoții din bancomate: Cum acționau cei 4 indivizi prinşi în flagrant când încercau să detoneze un bancomat – VIDEO

Mihnea Tudor

Noaptea cea mai lungă: România trece la ora de iarnă

Mihnea Tudor

Academicianul Virgil Enătescu a murit. A fost inclus în lista celor 500 de genii ale secolului XXI

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »