Imaginea simbol a improvizației. Pericolul ascuns în glumele Ministerului Sănătății

Opinie de Florin Hozoc
Opinie de Florin Hozoc

Iar voi deveni antipatic pentru mulți dintre voi, dar mai ales pentru cei din Ministerul Sănătății. Așa cum bine mă știți nu sunt un antivaccinist. Deci nu voi folosi niciodată erorile autorităților pentru a convinge oamenii să nu se vaccineze. Dimpotrivă, mă voi vaccina imediat când vaccinul va fi disponibil și pentru mine.

Opinie de Florin Hozoc

Dar nu pot să nu mă minunez de reacția Ministerului Sănătății, care face glumițe despre celebra cutie de pizza, folosită pentru transportul vaccinului.

Mai mult, în postarea de mai jos, Ministerul Sănătății ne spune că flacoanele sunt împărțite și ambalate în cutiile de pizza de către DSP-uri. Sigur DSP-urile nu au autorizație să facă această activitate strict reglementată în procedurile europene (Good Distribution Practice).

Niciodată nu poți invoca urgența sau bunele intenții pentru a te abate de la regulile și procedurile stricte, care trebuie să garanteze securitatea și calitatea serviciilor de depozitare și distributie a unor medicamente.

NICIODATĂ!

Cutia de pizza este imaginea simbol a improvizației. Poate că nu este un pericol pentru siguranța vaccinului, dar este un pericol pentru încrederea românilor în seriozitatea sistemului de distribuție a vaccinului, care este un produs ce trebuie depozitat și transportat în condiții stricte de temperatură.

Soluția nu poate fi o improvizație, ci utilizarea unor organizații de stat sau private care sunt autorizate și care au toate dispozitivele (inclusiv cutii separatoare), astfel încât să garanteze calitatea și siguranța vaccinurilor pe timpul depozitării, transportului și distribuției.

Altfel, degeaba te lupți cu emisiunile de la TVR, care promovează glume ce dau apă la moară celor care neagă existența pandemiei și care cred în conspirații, dacă tu dovedești că ești la fel de superficial ca și ei.

De data asta ținem la glumă, dar eu cred că ar trebui să ieșim din campania electorală și să devenim serioși și riguroși; mai ales dacă vrem să ne ia toți oamenii în serios, nu doar alegătorii USR-PLUS.

Glumele Ministerului Sănătății:

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cutii pizza vaccinuriopinie florin hozocvaccinuri in cutii pizza
Florin Hozoc

Alte stiri de interes