Magazin Recomandate

Imagini apocaliptice în California: Incendiile se propagă cu o viteză uluitoare. Cerul a devenit portocaliu

La câteva ore după răsăritul soarelui, miercuri, locuitorii din zona golfului San Francisco încă așteptau lumina zilei. În schimb, au primit doar cea mai slabă sugestie că undeva deasupra cerului fumos, soarele răsărise într-adevăr.

Unii au numit-o iarnă nucleară, remarcă The New York Times. Mașinile și-au ținut farurile aprinse. Turnurile de birouri din San Francisco, unde fumul se amesteca cu ceața, au fost iluminate ca în mijlocul nopții.

În nordul Californiei, nori uriași de fum dintr-un foc care s-a extins începând cu poalele munților Sierra Nevada s-au ridicat și s-au răspândit în atmosferă, ascunzând soarele. ”Bear Fire” (Focul Ursului sau Incendiul Ursului), așa cum a fost denumit, s-a adăugat fumului deja pompat în atmosferă de cele peste 20 de incendii mari care ard în California.

Craig Shoemaker, meteorolog la National Weather Service din Sacramento, a declarat că volumul imens de fum din Bear Fire s-a ridicat peste noapte la peste 12 kilometri în atmosferă, o altitudine în care aerul este rece. „Avem un nor imens de cenușă și gheață”, a spus el, adăugând că totul s-a transformat în ”nori de tunete”.

Incendiile își creează în esență propria vreme, a spus Shoemaker. „Fără fum, ar fi o zi senină”, ​​a spus el, pentru sursa citată. ”Toate acestea sunt generate de incendii”, a mai spus.

Se simte ca sfârșitul lumii

Un imens nor de fum, din incendiile din statul american California, a coborât în ​​zona San Francisco, făcând ca cerul din regiune să devină portocaliu, remarcă și bbc.com

Aproximativ 14.000 de pompieri se luptă cu 28 de flăcări majore din California, pe fondul unei valuri de căldură istorice. Incendiile sălbatice au ars peste 2,5 milioane de acri în stat anul acesta, ucigând cel puțin opt persoane.

Conform BBC, miercuri, vânturi puternice au răspândit pe o arie uriașă fum și cenușă din unele dintre acele flăcări din nordul statului. Locuitorii din San Francisco și din zonele înconjurătoare s-au trezit cu cerul întunecat, dezorientându-i pe unii, care credeau că este încă noapte.

Se simte ca la sfârșitul lumii„, a declarat Catherine Geeslin, care locuiește în zona West Portal a orașului, pentru San Francisco Chronicle. „A fost alarmant să văd că este încă întuneric. Și va fi ciudat să luăm prânzul în întuneric. Dar trebuie să continuăm cu programul de zi.”

Mass-media locală a raportat că încă părea să fie zori la 10:45 (18:45 BST), în timp ce razele soarelui se luptau să pătrundă fumul gros.

Ca în Blade Runner

Criticul american de film Kevin L. Lee a comparat ceea ce se întâmplă zilele acestea în California, în special în San Francisco, cu secvențele din filmul Blade Runner. El a și realizat un colaj de fotografii care arată o asemănare izbitoare:

Este EXACT Blade Runner 2049 în California chiar acum”, a scris el pe Twitter, alături de cele 4 fotografii.

Alte știri de interes

Orban: Astăzi, PSD ”a băgat România în faliment”. Raport de-a dreptul imbecil

Mihnea Tudor

Conflictul între Guvern și Parlament pe tema moțiunii de cenzură, tranșat de decizia CCR

Mihnea Tudor

Campania electorală faza pe înregistrări: Nicușor Dan, spionat de omul lui Băluță și aruncat pe piață de Dana Budeanu: Mafia din PSD și urmașii lui Dragnea

Mihnea Tudor

A bătut tot ce a prins! Agenți de pază, polițiști și polițiști locali, bătuți de o fată de 22 de ani

Mihnea Tudor

Gabriela Firea şi soţul său s-au fotografiat cu fiii lor într-o sală de clasă, deşi în cele mai multe şcoli nu a fost permis accesul părinţilor

Mihnea Tudor

Se rupe cea mai mare banchiză Arctică. O porțiune uriașă s-a sfărâmat

Mihnea Tudor

De marți se deschide M5 Magistrala de metrou Eroilor – Drumul Taberei

Mihnea Tudor

Marele premiu la Loto 6/49, de peste 3,37 milioane lei, a fost câştigat

Gloria Pascu

Administrarea de plasmă cu anticorpi reduce mortalitatea Covid cu 57%. Un al doilea aparat de colectare a fost instalat în București

Saghin Cristian

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »