Magazin Recomandate

Imagini apocaliptice în California: Incendiile se propagă cu o viteză uluitoare. Cerul a devenit portocaliu

La câteva ore după răsăritul soarelui, miercuri, locuitorii din zona golfului San Francisco încă așteptau lumina zilei. În schimb, au primit doar cea mai slabă sugestie că undeva deasupra cerului fumos, soarele răsărise într-adevăr.

Unii au numit-o iarnă nucleară, remarcă The New York Times. Mașinile și-au ținut farurile aprinse. Turnurile de birouri din San Francisco, unde fumul se amesteca cu ceața, au fost iluminate ca în mijlocul nopții.

În nordul Californiei, nori uriași de fum dintr-un foc care s-a extins începând cu poalele munților Sierra Nevada s-au ridicat și s-au răspândit în atmosferă, ascunzând soarele. ”Bear Fire” (Focul Ursului sau Incendiul Ursului), așa cum a fost denumit, s-a adăugat fumului deja pompat în atmosferă de cele peste 20 de incendii mari care ard în California.

Craig Shoemaker, meteorolog la National Weather Service din Sacramento, a declarat că volumul imens de fum din Bear Fire s-a ridicat peste noapte la peste 12 kilometri în atmosferă, o altitudine în care aerul este rece. „Avem un nor imens de cenușă și gheață”, a spus el, adăugând că totul s-a transformat în ”nori de tunete”.

Incendiile își creează în esență propria vreme, a spus Shoemaker. „Fără fum, ar fi o zi senină”, ​​a spus el, pentru sursa citată. ”Toate acestea sunt generate de incendii”, a mai spus.

Se simte ca sfârșitul lumii

Un imens nor de fum, din incendiile din statul american California, a coborât în ​​zona San Francisco, făcând ca cerul din regiune să devină portocaliu, remarcă și bbc.com

Aproximativ 14.000 de pompieri se luptă cu 28 de flăcări majore din California, pe fondul unei valuri de căldură istorice. Incendiile sălbatice au ars peste 2,5 milioane de acri în stat anul acesta, ucigând cel puțin opt persoane.

Conform BBC, miercuri, vânturi puternice au răspândit pe o arie uriașă fum și cenușă din unele dintre acele flăcări din nordul statului. Locuitorii din San Francisco și din zonele înconjurătoare s-au trezit cu cerul întunecat, dezorientându-i pe unii, care credeau că este încă noapte.

Se simte ca la sfârșitul lumii„, a declarat Catherine Geeslin, care locuiește în zona West Portal a orașului, pentru San Francisco Chronicle. „A fost alarmant să văd că este încă întuneric. Și va fi ciudat să luăm prânzul în întuneric. Dar trebuie să continuăm cu programul de zi.”

Mass-media locală a raportat că încă părea să fie zori la 10:45 (18:45 BST), în timp ce razele soarelui se luptau să pătrundă fumul gros.

Ca în Blade Runner

Criticul american de film Kevin L. Lee a comparat ceea ce se întâmplă zilele acestea în California, în special în San Francisco, cu secvențele din filmul Blade Runner. El a și realizat un colaj de fotografii care arată o asemănare izbitoare:

Este EXACT Blade Runner 2049 în California chiar acum”, a scris el pe Twitter, alături de cele 4 fotografii.

Alte știri de interes

Ziua Națională – Restricții de circulație în Capitală, luni și marți

Saghin Cristian

Încă trei aparate de colectare a plasmei convalescente, instalate în București. Primii pași pentru realizarea primei bănci de plasmă din România

Mihnea Tudor

Orban: Dacă USR ia vreo decizie de a face o înţelegere cu PSD se sinucide. PSD a ţinut România pe loc

Saghin Cristian

Şeful Statului Major al Apărării testat pozitiv la COVID-19. Ministrul Nicolae Ciucă a intrat în izolare la sediul Ministerului, urmând a fi retestat

Mihnea Tudor

Ludovic Orban versus ÎPS Teodosie: Sfatul meu sincer…

Saghin Cristian

Legea care aduce modificări Codului penal, promulgată de Klaus Iohannis

Saghin Cristian

De Ziua Sfântului Andrei, Crucea de pe Caraiman va fi resfințită

Mihnea Tudor

Povestea reală a unui medic vindecat cu greu de Covid: Toate spitalele sunt pline. Despre angajaţii din sistem: Unul câte unul vor cădea

Gloria Pascu

Tara nu arde atunci când se piaptana babele, ci atunci când gâștele se îndoapă singure

Gabriela Ibens

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »