Imobiliarele s-au prăbușit. Cât a mai rămas din optimismul proprietarilor

Dintre proprietarii care au scos la vânzare un imobil, cei mai mulți au scăzut din preț. 31% dintre aceștia au aplicat o scădere de până la 5%. Totodată, 30% nu au micșorat prețul în perioada pandemiei. 26% au scăzut pretențiile cu 5%-10%, iar 13% au redus prețul cu un procent cuprins între 10-20%.

52% dintre proprietarii care vor să vândă cred că prețurile nu vor mai scădea, în timp ce 22% se așteaptă la reduceri de până la 5%.

Optimismul proprietarilor de imobile

Cei mai mulți proprietari proprietari (36%) se așteaptă să vândă imobilul în 1-3 luni. 27% se așteaptă să vândă în maxim 6 luni, iar 23%, în mai mult de jumătate de an. Cei mai optimiști sunt cei mai puțini. 14% dintre proprietarii intervievați cred că vor reuși să vândă imobilul în maximum o lună de zile.

În ceea ce privește chiriile, 41% cred că vor reuși să bată palma cu viitorul chiriaș într-o lună de zile. 25% sunt optimiști cu privire la încheierea tranzacției în 1-3 luni, 21% cred că vor închiria într-o săptămână, iar cei mai pesimiști sunt cei mai puțini. 13% sunt de părere că vor reuși să închirieze mai târziu de 3 luni de zile.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

imobiliare preturi apartamente preturi case vanzare apartament pret
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes