Opinii

Impresarul de meseriași

Impresarul de meseriași
Impresarul de meseriași

Inspirat fiind de o postare a unui coleg de bulă feisbuciană în legătură cu dificultățile întâmpinate de un banal cetățean în incercarea de a afla vreun meseriaș rămas pe meleagurile străbune, descopăr cu stupefacție că asistăm, “in real time”, la schimbarea stratificării sociale în comunitatea în care ne e dat să trăim sau de care ne mai leagă încă ceva.

Opinie de Gabriela Ibens, Antwerp

Datorită scurgerii de materie umană care a luat cu ea pe principiul “scapă cine poate”, talentele sau mai puțin talentele manufacturiere pe care timpul și experiența le făuriseră în cadrul comunităților, ne aflăm în prezent în fața a ceea ce, cu groază, trebuie să recunoaștem este o penurie de persoane calificate care să știe să procedeze la schimbarea unei baterii de chiuvetă, zugrăvirea unui perete sau repararea unui prag al mașinii aflată de cel puțin trei decenii in moștenirea familiei! Ce s-o mai dăm la întors:

NU MAI EXISTĂ MESERIAȘI PE CARE SĂ TE POȚI BAZA!

Nu discut aici motivele economico-sociale care au dus la această situație, nu ar folosi la nimic și nimănui dacă aș spune că nimeni nu pleacă de bine și de căldură, ci vreau să fac referință la un fenomen care se desfășoară sub ochii noștri și anume cel al traficării informațiilor în legătură cu misterioasa existență în locuri secrete și cu strășnicie apărate a celor câțiva meșteri care mai adăstează in zonă!

Prezic că se va ajunge la evidențierea acestor oameni în societate prin asimilarea denumirii ocupațiilor cu numele persoanei, iar diferențierea între “Așa și așa” și “Foarte bun” se va face prin utilizarea articolului hotărât nominativ pe sistemul : “Costică Zugravu” adică un meseriaș comun versus… ”Zugravul”, adică Supremul, Mana Potion, Guru în ale sculăritului.

Dar, precum bine știm, “TIME IS MONEY AND INFORMATIONS ARE PRICELESS”, prevăd crearea unei noi meserii care va figura în Nomenclatorul COR sub numele “IMPRESAR DE MESERIAȘI”, job care va fi unul dintre cele mai căutate, luând fața deja prea multor avocați, contabili sau IT-iști pe care i-a produs societatea! Probabil se va proceda la transferuri între cartiere pe sistemul schimbului și comercializării de fotbaliști, iar cei mai bogați dintre noi vor fi cei în a căror agendă vor figura cele mai multe nume și numere de telefon de frizeri, cizmari, bucătari, faianțari sau sudori!

Traficarea de informații de genul acesta de către persoane necalificate, va fi pedepsită foarte aspru în încercarea de a stopa transferurile ilegale și de a menține în cadrul comunităților puținele persoane cu specializarea necesară!

O să se înființeze o bursă paralelă, unde aceste informații despre coafeze, mecanici auto, cizmari, croitori sau vopsitori vor fi listate și tranzacționate, cotațiile făcând obiectul multor discuții la o pungă cu semințe în fața blocului.

Se va proceda la secretizarea informațiilor vitale în cea ce privește adresele și numerele de telefon ale breslașilor, luând astfel naștere o nouă bază de date cu acees strict limitat.

Cine o să aiba vreun unchieș, verișor de la Galați, nănaș de cununie sau cumătru cât de cât pregătit în ale bidinelelor o sa fie ales de jure Președinte de Asociație de Locatari și, pe măsură ce informațiile se vor dovedi utile, va putea fi luat in considerație în cursa pentru Primărie.

O să vedeți, o să fie bine!

VOSTRADAMUS DIXIT!

Alte știri de interes

Este păcat, Ioane! Și târziu…

Gabriela Ibens

Mirosul de cerneală chinezească

Gabriela Ibens

Parfumul mălinilor de pe Strada Veche

Gabriela Ibens

Paradoxul GRATUITĂȚII în sistemul medical românesc: Donatorii devin DUȘMANI ai statului. Plasma convalescentă NU poate fi recoltată din cauza ”Baronilor sângelui”, iar românii mor de coronavirus

Mihnea Tudor

Eleva de 10, care a refuzat ”recompensa” Guvernului, acuză hărțuirea părinților săi. ”Îmi aduce aminte de Ceaușescu”

Gloria Pascu

Brânza bună se cunoaște de dimineața

Gabriela Ibens

Scurt tratat de marketing electoral sau Cum să ai eficiență maximă cu investiții minime

Gabriela Ibens

De ce nu sunt bune vacanțele. Zâmbești, te scuturi, te ridici…

Gabriela Ibens

Mărirea pensiilor cu 40% și colapsul financiar care ne așteaptă. Analiză simplă de Gabriel Biriș

Mihnea Tudor

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »