Împrumuturile Guvernului. Olguța Vasilescu: De ce se împrumută de 5 ori mai mult ca PSD?

Lia Olguța Vasilescu, deputat PSD, atrage atenția asupra unui val de împrumuturi la care a recurs Ministerul de Finanțe în ultimele zile, într-o postare pe o rețea de socializare:

”Un nou împrumut gigantic, de 3,3 miliarde de euro, a fost facut de Guvernul PNL. Numai dobânda la acest împrumut este de 1 miliard de euro.
De când a ajuns să conducă țara, guvernul lui Iohannis se împrumută, în medie, cu 77 de milioane de euro ÎN FIECARE ZI, bani care ar fi putut finanța construcția a 10 km de autostradă ZILNIC sau ar fi putut asigura plata ZILNICĂ a 250.000 de pensii medii”, scrie deputatul.

Ea a mai remarcat și faptul că dobânzile la care se împrumută România nu sunt mici, dar și că banii nu au o destinație transparentă:

”Dobânzile la care România se împrumută în guvernarea Iohannis-Orban sunt imense, de trei ori mai mari decât Polonia (1.34%), dublu față de Ungaria (1.88%) ori Grecia (1.84%) și de 20 de ori mai mult decât Bulgaria.
Mai grav este însă că nimeni nu înțelege unde se duc acești bani! În investiții nu, în cheltuieli pe sănătate nu (acolo totul e în cârca autorităților locale), veniturile românilor nu au crescut, la fel ca și alocațiile pentru copii, mediul de afaceri nu e susținut… Și atunci de ce se împrumută de 5 ori mai mult ca PSD?”, a scris Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

dobanzi imprumuturiimprumuturiimpurumuturi guvernolguta vasilescu
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes