În bezna sărăciei, reportaj la ”Asta-i România”

În bezna sărăciei, reportaj la ”Asta-i România”. Sursa foto: Kanal D
În bezna sărăciei, reportaj la ”Asta-i România”. Sursa foto: Kanal D

Este știut faptul că, în ultimele luni, facturile uriase lovesc tot mai multe familii, din întreaga țară, cu precădere pe cei care abia îți pot duce traiul, de la o zi la alta.

Duminică, de la ora 14:30, emisiunea ”Asta-i România!” ne prezintă povestea impresionantă a unei familii din satul Amara, județul Buzău.

Pentru că n-au mai avut bani să plăteasca și lumina, o mamă, o bunică oarbă și cinci copii, din satul Amara, trăiesc în beznă, de câteva săptămâni. Sunt atât de amărâți încât abia au ce pune pe masă și ce îmbrăca. Când se lasă seara, micuții se tem să intre în casă întunericul îi sperie mai tare ca sărăcia cu care s-au deja. Într-o casă din chirpici, înghesuiți în odaia întunecată, cinci copii visează să la lumină. O imagine sfâșietoare dintr-o Românie care nu este preocupată de soarta lor. Cinci frățiori cu chipuri de păpușă si ochi senini ca cerul de vară, sunt legănați de o bunică oarbă și crescuți de o mamă firavă, abia vindecată după bătăile soțului. Biata bunică spune că lumina ochilor i-a fost stinsă de toate lacrimile pe care le-a vărsat. Drumul prin casă și-l croiește cu mintea, iar nepoții și-i simte cu inima, oriunde sunt.

Prea mici ca să înțeleagă sărăcia din jur, și prea nevinovați ca să trăiască amarul acesta, cu ochii mari, curioși, si cu fața senină, micuții se strang în jurul mamei, ca puii pe lângă closcă. Îi sperie întunericul în care sunt aruncați de săptămâni bune, după ce n-au mai putut plăti factur la curent.

Tot duminică, la ”Asta-i România!” vom fi martorii unei alte lecții de supraviețuire în mijlocul pustietății, venită din partea unei femei. O vom cunoaște, prin intermediul emisiunii, pe satmăreanca Kinga Bertici pentru care viața în pădure, chiar și la minus 15 grade, nu este altceva decât o escapadă de relaxare.

Nu ratați emisiunea ”Asta-i România!” duminică, de la ora 14:30, prezentată de Mihai Ghiță, la Kanal D.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

asta-i romania bezna saraciei saracie
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes