În decembrie ar putea reveni starea de urgență în România. Un cunoscut medic verdictul

Cele mai recente măsuri restrictive impuse de Guvern nu au impactul care se sperau autoritățile. România raportează zilnic aproximativ 10.000 de infectări și peste 1.000 de pacienți la ATI. În acest context, un cunoscut medic dă un verdict crunt.

Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară, susține că numărul de cazuri grave va intra pe o puternică pantă ascendentă în luna decembrie:

”În decembrie vom ajunge la lockdown. Teoretic, numărul va crește, chiar dacă nu vom detecta numărul de cazuri. Numărul va fi mult mai mare și asta se va vedea la cei care se vor simți mai rău. Mă aștept ca numărul de cazuri de la ATI să fie mai mare, chiar dacă numărul de testări rămâne constant, numărul de cazuri la fel.

Dar numărul persoanelor netestate se vor simți rău și vor aglomera și mai tare secțiile de ATI”, a declarat Lorand Savu pentru B1.ro.

Doctorul în microbiologie moleculară spune că este doar o chestiune de timp până când toată țara va intra în lockdown și subliniază necesitatea dublării numărului de teste zilnice:

„În următoarele săptămâni, mai toată țara va intra în lockdown și va veni valul 3 și valul 4. Nu prea mai ai ce să mai faci, în momentul de față. Dacă nu vor mări capacitatea de testare, nu vom fi schimbări majore (n.r. – în ceea ce privește cifrele). La nivelul acesta de populație, numărul ideal ar fi undeva la 100.000 de teste pe zi”, a mai punctat expertul, conform b1.ro.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

cazur decembrielockdownLorand Savuromania lockdownstare de urgentastarea de urgenta
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes