Sanatate

În decembrie ar putea reveni starea de urgență în România. Un cunoscut medic verdictul

Cele mai recente măsuri restrictive impuse de Guvern nu au impactul care se sperau autoritățile. România raportează zilnic aproximativ 10.000 de infectări și peste 1.000 de pacienți la ATI. În acest context, un cunoscut medic dă un verdict crunt.

Lorand Savu, doctor în microbiologie moleculară, susține că numărul de cazuri grave va intra pe o puternică pantă ascendentă în luna decembrie:

”În decembrie vom ajunge la lockdown. Teoretic, numărul va crește, chiar dacă nu vom detecta numărul de cazuri. Numărul va fi mult mai mare și asta se va vedea la cei care se vor simți mai rău. Mă aștept ca numărul de cazuri de la ATI să fie mai mare, chiar dacă numărul de testări rămâne constant, numărul de cazuri la fel.

Dar numărul persoanelor netestate se vor simți rău și vor aglomera și mai tare secțiile de ATI”, a declarat Lorand Savu pentru B1.ro.

Doctorul în microbiologie moleculară spune că este doar o chestiune de timp până când toată țara va intra în lockdown și subliniază necesitatea dublării numărului de teste zilnice:

„În următoarele săptămâni, mai toată țara va intra în lockdown și va veni valul 3 și valul 4. Nu prea mai ai ce să mai faci, în momentul de față. Dacă nu vor mări capacitatea de testare, nu vom fi schimbări majore (n.r. – în ceea ce privește cifrele). La nivelul acesta de populație, numărul ideal ar fi undeva la 100.000 de teste pe zi”, a mai punctat expertul, conform b1.ro.

Alte știri de interes

Povestea reală a unui medic vindecat cu greu de Covid: Toate spitalele sunt pline. Despre angajaţii din sistem: Unul câte unul vor cădea

Gloria Pascu

Tătaru, vești despre medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ: Ieri a suferit prima intervenţie chirurgicală

Gloria Pascu

Asociația Dăruiește Viață va construi un spital modular de Terapie Intensivă COVID-19 la Piatra Neamț

Mihnea Tudor

Vasile Astărăstoae, explicații detaliate despre vaccinarea anti-Covid. Replică acidă pentru CTP

Gloria Pascu

Primul sondaj privind DONAREA de PLASMĂ convalescentă în România

Saghin Cristian

Cel mai fericit scenariu: primele doze de vaccin în România, în a doua jumătate a lunii decembrie

Mihnea Tudor

Arafat, despre rezultatele măsurilor luate în Bucureşti: Suntem undeva la un platou. Nu putem spune că situaţia este spre bine la acest moment

Mihnea Tudor

Silviu Verzea, directorul medical al Spitalului Județean Neamț, are Covid

Mihnea Tudor

Coordonatorul vaccinării anti-Covid, informațiile zilei despre campania care va urma

Gloria Pascu

Acest site folosește cookies. Nu colectăm date personale. Acceptă »