În Grecia, bisericile ortodoxe au avut zi de doliu, la prima slujbă musulmană din Catedrala Sfânta Sofia

În Grecia, bisericile ortodoxe s-au aflau vineri „în doliu”, în momentul în care mii de musulmani au participat la prima rugăciune în fosta Catedrală Sfânta Sofia din Istanbul, transformată în moschee.

În întreaga Grecie, clopotele bisericilor au bătut în toate lăcaşurile de cult, iar steagurile lor au fost coborâte în bernă pentru a protesta împotriva a ceea ce arhiepiscopul Ieronymos, şeful Bisericii Ortodoxe greceşti, a numit un „sacrilegiu” al fostei bazilici a Imperiului bizantin.

”Pentru noi, grecii ortodocşi, Sfânta Sofia este astăzi mai mult ca oricând în mintea noastră. Inima noastră bate acolo. Ceea ce se întâmplă astăzi la Constantinopol nu este o manifestare a puterii, ci dimpotrivă, un semn de slăbiciune”, le-a declarat, vineri, premierul grec Kyriakos Mitsotakis jurnaliştilor, acuzând Turcia că „insultă patrimoniul secolului XXI”.

Organizaţii religioase şi naţionaliste au anunţat manifestaţii începând cu ora 16:00 la Atena şi Salonic.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

catedrala sfanta sofiasfanta sofia istanbulslujba musulmanazi de doliuzi de doliu in grecia
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes