În plină pandemie de Covid-19, noul director DSP Galați REFUZĂ să se prezinte la post

Dr. Sorina Honţaru a fost detaşată de la Argeş pentru a fi noul director al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi. Însă, medicul a contestat decizia şi nu s-a prezentat la post.

Potrivit unei decizii a Ministerului Sănătăţii, Sorina Honţaru trebuia să preia conducerea DSP Galaţi pe 20 mai, în condiţiile în care actualului director, dr. Liliana Moise, i se termina, în aceeași zi, delegarea pe funcţia de director executiv al instituţiei.

”A încetat promovarea temporară pe funcţia de director executiv a dr. Liliana Moise, iar doamna dr. Moise şi-a exprimat dorinţa ca această promovare să nu mai continue. Ea a rămas şef Serviciu Control în Sănătate Publică a DSP Galaţi. Acest lucru nu are legătură cu numărul deceselor din judeţ din cauza COVID-19 (n.r.- 79, până în prezent). Dr. Sorina Honţaru, care urma să preia funcţia de director executiv al DSP Galaţi, a contestat decizia Ministerului Sănătăţii şi nu s-a prezentat deocamdată la post”, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi, Liliana Iordăchescu.

Încă nu se ştie cine conduce interimar instituţia, în acest moment, până când se va lua o decizie privind contestaţia depusă la Ministerul Sănătăţii de fostul şef al DSP Argeş, detaşat la Galaţi, în plină stare de alertă determinată de pandemia de COVID-19.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

director dsp galatidsp galatisorina hontaru
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes