Încă o amânare a validării mandatului de primar al lui Clotilde Armand

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au amânat pentru joi pronunţarea în dosarul privind validarea mandatului de primar al Primăriei Sectorului 1, care a fost câştigat de Clotilde Armand.

Judecătoria Sectorului 1 a decis, în 12 octombrie, disjungerea cererii PSD referitoare la renumărarea voturilor sau la reluarea alegerilor şi formarea unui nou dosar având ca obiect validarea mandatelor consilierilor locali.

Instanţa a stabilit ca în dosarul privind validarea primarului termenul să fie pe data de 14 octombrie. Miercuri, instanţa a amânat pronunţarea în acest dosar pentru data de 15 octombrie.

De asemenea, Judecătoria Sectorului 1 a amânat şi validarea consilierilor locali tot pentru data de 15 octombrie.

Clotilde Armand explica, în 12 octombrie, într-o postare pe pagina sa de Facebook, de ce nu a fost încă validată ca primar al Sectorului 1.

“Multe titluri de presă astăzi informează fals oamenii că se reiau alegerile în Sectorul 1 sau că nu am fost validată primar al sectorului 1. Avocatul fostului primar pesedist plătit din banii primăriei să-l apere pe fostul primar pe persoană fizică apare pe la televiziuni susţinând că au fost fraudate alegerile locale în sectorul 1. Alt mare avocat în conspiraţii şi vajnic luptător împotriva folosirii măştii de protecţie când mii de români se îmbolnăvesc de Covid 19 iar medicii sunt epuizaţi de atâtea cazuri prin spitalele noastre acuză fraude la alegerile locale. Curat murdar! (…) Ce s-a întâmplat astăzi? Adevărul: Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a dispus disjungerea cererii PSD şi a amânat pentru miercuri validarea mandatului meu. De aici până la declaraţiile caraghioase făcute de pesedişti este o mare distanţă”, a afirmat Clotilde Armand. 

După alegerile din 27 septembrie au fost făcute mai multe acuzaţii privind fraudarea voturilor, cele mai multe dintre ele în Sectorul 1. PSD a cerut renumărarea voturilor sau reluarea scrutinului, solicitări respinse de birourile electorale. 

Sectorul 1 a fost câştigat de Clotilde Armand – 36.455 de voturi, Daniel Tudorache – 35.451, Ioana Constantin – 6928. În procente Clotilde Armand are 40,95%,Daniel Tudorache are 39,82%, iar Ioana Constantin – 7,78%.

PSD a obţinut 9 mandate în consiliul local Sector 1, USR-PLUS are tot 9 mandate, PNL are 6 mandate, iar PMP – 3.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

amanare validare primar clotilde armand primar contestatii tudorache frauda tudorache primar sector 1
Cristian Saghin
Cristian Saghin este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experienta de peste 30 de ani în presa. De profesie inginer, a prins gustul presei imediat după Revoluție, trecând de la reporter... până la redactor șef... Este editorul general al site-ului stiripescurt.ro

Alte stiri de interes