Incendiu Matei Balş – Eroare de comunicare a Ministerului Sănătății: O pacientă cu COVID-19 transferată la SUUB a murit, dar este vorba despre un bărbat

O pacientă cu COVID-19 transferată de la Institutul Matei Balş în urma incendiului a murit sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, anunţă Ministerul Sănătăţii, care precizează că femeia era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală.

”Ministerul Sănătăţii a fost anunţat astăzi despre un nou deces înregistrat în randul pacienţilor care au fost transferaţi de la Institutul Naţional de Boli Infectioase „Matei Balş” după incendiul produs. Este vorba despre o femeie în vârstă de 58 ani internată în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti care se afla în stare gravă”, transmite MS.

UPDATE: De fapt, A murit un bărbat în vârstă de 70 de ani, dar în urma unei erori de comunicare, Ministerul Sănătății anunțase inițial că a decedat o femeie, care, din păcate, se află în stare gravă.

Al șaselea deces, în urma incendiului de la Matei Balș, este un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani, despre care Ministerul anunțase inițial că a decedat, se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților.

Rectificam informaţia. Este vorba despre un barbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află in stare gravă. Ambele familii au fost anunţate de situaţia pacienţilor”, a transmis Ministerul Sănătăţii

Pacienta era intubată, cu o pneumonie COVID-19 severă, inhalare de fum şi cu arsură de 2% din suprafaţa corporală.

Bilanţul victimelor urcă astfel la 6.

După incendiul de vineri, de la Institutul Matei Balş, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost transferaţi 5 pacienţi cu COVID-19. Dintre aceştia, patru erau în stare stabilă, iar unul era intubat, la ATI, conform datelor transmise sâmbătă dimineaţă de Ministwerul Sănătăţii.

Imediat după incendiu, au fost găsite patru persoane carbonizate, iar în cazul celei de a cincea persoane, aceasta nu a răspuns manevrelor de resuscitare.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

bilant decese balsincendiu balspacienta covid decedata
Gloria Pascu
Gloria Pascu este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, acoperind o varietate de domenii, de la politică și justiție, la actualitate, lifestyle, știri externe sau sport, cu o experinta de peste 5 ani, în branșă.

Alte stiri de interes