Incendiu puternic în Eforie Sud. A luat foc un hotel, cu 80 de persoane

Un puternic incendiu a izbucnit în noaptea de luni spre marţi la Hotelul Mercur din Eforie Sud, în care se aflau peste 80 de persoane. 47 de persoane au ieşit singure din unitatea de cazare, iar 36 au fost evacuate de către pompieri. 16 persoane, dintre care cinci copii, au fost coborâte de pe acoperişul clădirii. O persoană a fost intoxicată cu fum. Incendiul a fost provocat de un scurtcircuit la un boiler.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, marţi, în jurul orei 4.00, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un hotel din Eforie Sud, format din demisol şi parter înalt, care are 44 de camere, unde era o degajare mare de fum.

“La locul solicitării au fost alocate patru autospeciale de stingere, două autoscări, o descarcerare, trei echipaje SMURD, două ambulanţe ale Serviciului Judeţean, în total 40 de pompieri. La momentul respectiv în hotel se aflau 83 de persoane (79 turişti, patrunangajaţi ai hotelului) , dintre care 47 s-au autoevacuat, iar 36 au fost evacuaţi de către echipajele de la faţa locului. Dintre cele 36 de persoane, 16 (11 adulţi, patru copii, un sugar) au fost coborâte de pe acoperişul hotelului”, a transmis ISU Constanţa.

O singură persoană a fost intoxicată cu fum, fiind transportată la spital, conştientă, cooperantă.
Pompierii au stins focul în jurul orei 5.00. Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit la boilerul din camera tehnică a hotelului.

Comenteaza cu profilul facebook

Distribuie articolul:

hotel mercur incendiu eforie isu dobrogea
Mihnea Tudor
Mihnea Tudor este unul dintre jurnaliștii care publică articole pe site-ul stiripescurt.ro, cu o experiență de peste 7 ani în presa, pe domenii diverse, de la politica, externe, eveniment, sport etc.

Alte stiri de interes